10 рекламних роликів, які кращі за кіно | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

10 рекламних роликів, які кращі, ніж кіно

Вчимося у Turkish Airlines, Google та Babbel.

cover-63be7e91ea141855324472.png

Реклама з легендами спорту? Несподіване повернення Маколея Калкіна? Чи точний прогноз «житла майбутнього» за рік до глобального локдауна? Ділимося добіркою крутої реклами, після якої не потрібне й кіно.

Що робить відеорекламу ефективною

Популярність відеореклами багато в чому можна пов'язати з різдвяною кампанією Джона Льюїса «Довге очікування» 2011 року. Після випуску цього ролика реклама у форматі відео стала не лише розповідати про продукт, а й показувати історію, яка за ним стоїть.

Що визначає ефективність такого формату? Як зняти відео, яке хочеться дивитися? Створити продукт, який очолить список найпопулярніших рекламних роликів?

Хороше відео — не значить хитромудрий сюжет або відсилка до іменитих режисерів.

Якісна відеореклама відповідає таким критеріям:

  • Впадає у вічі в перші декілька секунд.
  • Викликає емоції.
  • Відповідає цільовій аудиторії вашого бізнесу.
  • Містить заклик до дії.

Ось 10 рекламних відеороликів, які створені на межі кіномистецтва та сторітелінгу.

Найкращі рекламні ролики всіх часів

#1. Різдвяна історія John Lewis & Partners

Красива реклама для британського ритейлера John Lewis & Partners — зворушливе нагадування про те, що приємно не лише отримувати подарунки, а й дарувати їх. 

Головний герой ролика, маленький хлопчик, чекає на мить Різдва. Може здатися, що він надто нетерплячий чи балуваний. Хлопчик поспішає закінчити вечерю та біжить у ліжко… щоб завтра знайти подарунки? Ні!

Настає різдвяний ранок, хлопчик схоплюється і, пробігаючи повз свої подарунки, входить до кімнати батьків з великою коробкою. Вперше в рекламі герой усміхається у супроводі слогана: «Для подарунків, які вам не терпиться подарувати».

#2. Двобій легенд спорту на борту Turkish Airlines

Один із найбільш оригінальних рекламних роликів виробництва Crispin Porter + Bogusky, Starcom, за перші 7 днів після публікації зібрав 9 млн переглядів. У рекламі знялися баскетболіст Кобі Браянт та ікона футболу Ліонель Мессі, які виборюють увагу юного пасажира Turkish Airlines.

#3. Боротьба Pizza Hut із конкурентом ресторанної індустрії | Now That's Delivering

«Dо Pizza Hut Delivery deliver? We don’t just deliver great tasting pizza. We deliver delicious sides, amazing value, a delivery guarantee and Hut rewards. Yep, all of it — Delivered» — довгі ряди доміно в рекламі Pizza Hut опинилися там зовсім не просто так.

Domino's Pizza — популярна мережа піцерій у США. І тут простежується зачіпка: рекламна кампанія Pizza Hut візуальною метафорою пов'язана з конкурентом. Протягом усього ролика ми спостерігаємо падіння доріжки доміно.

#4. «Складнощі перекладу» у рекламі Babbel

На думку додатка для вивчення мов Babbel, «поганих» акцентів не існує. Яка різниця, як ви це вимовляєте, якщо вас розуміють? Babbel, як і Libresse, вчить любити — цього разу свій акцент.

Відеореклама виробництва Forsman & Bodenfors Gothenburg у жартівливій формі закликає не відкладати вивчення мови «на завтра», знаходити друзів, закохуватися та змінювати світ своїми «Squiiirreeel-Skvirrel-Sköviiiräl».

Адже ж правда, що не боятися акценту — складно. Змінюючи своє мислення, ми змінюємо світ. «Wear your accent as a badge».

#5. «Назад у майбутнє» з UNIT.Home

Інноваційний житловий квартал UNIT.Home ще у вересні 2019 року запустив відеоролик, який у період пандемії став хітом. Події ролика переносять глядача у життя пари, яка знайомиться, з'їжджається, свариться, будує сім'ю — і все це на території «української Кремнієвої долини».

Реклама вийшла зворушливою та затишною, слоган та комунікаційну платформу «інноваційно.затишно» розробило креативне агентство Banda.

#6. Нова версія Home Alone: Маколей Калкін у пародії Google Assistant

Оригінальні рекламні ролики — ті, що викликають емоцію. Немає значення, що ми подорослішали, а пріоритети змінилися. Відсилки до улюблених кінострічок або мелодій назавжди залишаються в пам'яті.

Google буквально висадив у повітря мережу своїм відеороликом-пародією на культовий різдвяний фільм «Сам удома». Усього за два дні після його публікації ролик переглянули 15 млн людей.

38-річний Маколей Калкін повторив дії свого героя Кевіна Маккалістера, показавши, як можуть виглядати культові сцени фільму, якщо додати до них технології сучасності.

#7. Сімейний мініфільм Mr Lim's Reunion Dinner

Телекомунікаційна компанія Singtel з Азії зняла один із найкращих промороликів про те, наскільки важливі для людини родинні зв'язки. Вечеря та зустріч з дітьми напередодні Нового року завжди були для містера Ліма чимось особливим. Але цього року плани швидко змінюються.

«Сім'я має значення», — підсумовує зворушлива реклама. Завдяки своїй душевності ролик зібрав понад мільйон переглядів у перші дні після виходу.

#8. Відеомаркетинг Міністерства освіти Сінгапуру

Трохи чаклунства, щоб оживити урок англійської. Відеоролик, знятий Міністерством освіти Сінгапуру, розповідає про важкого учня та важливість правильного підходу до навчання. У ньому містер Едвін Ван пробуджує любов до читання.

#9. Always #LikeAGirl

Режисер відео з 68 млн переглядів на YouTube Лорен Грінфілд розповіла, що під час зйомок відеореклами для Always вона зіткнулася з негативним сприйняттям фрази «Like A Girl». «Я дуже рада бути частиною руху, який перетворює "як дівчина" на позитивне твердження», — поділилася вона.

Згідно з дослідженням Always, 72% жінок вважають, що суспільство їх обмежує. Компанія запустила цикл відеороликів, де значення фрази Like A Girl вжито в позитивному контексті. Запуск відео та розповсюдження контенту користувача під хештегом #LikeAGirl вилилося в масштабну рекламну кампанію. На сайті бренда навіть започаткували розділ з обговореннями.

#10. Візуальна реклама застібки-липучки VELCRO

Підходи до реклами змінюються, і яскравий доказ цього — ролик Alexa Sirbu & Lukas Vojir для липучки Velcro. У рекламі показують принцип роботи липучки з допомогою макрозйомки. На перший погляд така подача видається незрозумілою та неефективною.

Але не поспішайте з висновками: реклама дозволяє побачити принцип дії товару, розглянути історію створення бренда та навіть унікальність природи, яку ми часто не помічаємо. А швейцарець Жорж де Местраль, знімаючи з шерсті собаки голівки реп'яха, помітив. Так і з'явилася відома липучка, або стрічка Velcro — товарний знак, зареєстрований у багатьох країнах.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Маркетолог»
Маркетинг і PR
Веде Юрій Гладкий
20 травня 27 червня
Юрій Гладкий