45% людей швидше відмовляться від сексу, ніж від телефону | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

45% людей швидше відмовляться від сексу, ніж від телефону

Як зменшити залежність від інформації.

cover-socmedia-62da761848336794520633.jpg

Ми живемо в епоху, коли збір даних більше не є складністю. Реальна проблема в тому, щоб визначити, яка інформація нам насправді потрібна, а яка засмічує голову.

Дослідження 2020 року довело: люди перевантажені даними — і це пригнічує здоров'я майже так, як і біологічний вірус. Як зберегти голову в порядку в епоху інформаційного фастфуду і не збожеволіти — розбираємося.

Про що свідчить статистика

За даними The Guardian, у середньостатистичного жителя Штатів зависло в очікуванні 47 непрочитаних текстових повідомлень і 1602 невідкритих електронних листів. І це незважаючи на те, що дорослі проводять у телефоні від 4 годин на день — більше, ніж будь-коли раніше. 

Звички, пов'язані з використанням телефону

62% людей сплять із своїми телефонами. Більше того, для деяких з них гаджет може стати єдиним, з чим вони сплять. 45% опитаних кажуть, що швидше на рік відмовляться від сексу, ніж від мобільного.

Юлія Столярик, психолог-практик:

«З погляду психології в інформаційному безладі є дві проблеми: добровільне та вимушене надспоживання даних.

Людина — активний учасник інфополя, яка генерує та сприймає відомості за власним бажанням. Ми добровільно споживаємо великі масиви інформації: скролимо стрічку, дивимося новини по ТБ або безкінечно проходимо нові курси.

Важливо розуміти, навіщо ви це робите: через почуття інфоголоду та розуміння, що бракує даних для розвитку? Чи біжите набрати інформацію через самокритику, вважаючи себе недостатньо цінною/цікавою особистістю? Коли людині цікаво споживати багато відомостей, вона в процесі розвитку і почувається в нормі — все окей.

Але якщо ж ви схильні до насильства над собою, намагаючись подолати синдром самозванця чи заглушити внутрішні проблеми, — такий шлях приречений на провал».

Що таке інфоксикація

Як не дивно, концепція перевантаженості інформацією виникла ще до піку популярності соцмереж та інтернету в цілому. Вперше поняття «інфоксикація» у 1999 році запровадив іспанський фізик Альфонсо Корнелья. 

Інфоксикація (Infobesity або Information Overload) — ситуація, коли даних для «перетравлення» настільки багато, що психіка перестає з ними справлятися. Людина втрачає здатність адаптуватися в незвичних ситуаціях і швидко ухвалювати рішення при зміні обставин.

Корнелья зауважив, що інформації стало так багато, і вона виявилася настільки доступною, що користувач не заглиблюється в неї. У підсумку посилання та масиви відкладених на потім даних стають стресовими і марними.

Сьогодні проблема надлишку інформації посилюється примусовим сортуванням відомостей. Алгоритми соцмереж та пошукових систем підбирають не найбільш релевантні дані, а такі, які будуть вам цікаві на підставі попередніх дій.

Наприклад, Google адаптує результати видачі на основі попередніх пошукових запитів, не запитуючи, чи хоче цього користувач. Письменник Ніколас Карр зазначає, що Google робить людей дурними, оскільки полегшує доступ до широких, але поверхневих знань і замінює критичні навички користувачів власним вибором.

Facebook також пропонує нам нові профілі, сторінки та публікації відповідно до нашої попередньої поведінки. У результаті користувач отримує «пережовану» жуйку з даних, які не випадають зі звичної інформаційної бульбашки. Пошуковики та соцмережі не дають нам можливості вивчити щось нове, а утримують у стані «теплої ванни» з обмеженою подачею інформації.

Які наслідки інфоксикації

Нейрофізіолог Девід Льюїс зазначає, що надлишок даних — це навіть гірше, ніж їхня нестача. Льюїс визначає такі наслідки інформаційного навантаження:

  • Людина застрягає на етапі збору відомостей та не може перейти до дії.
  • Ступор — при великому перевантаженні мозок, щоб захистити себе від перенапруження, може входити до стану «аналітичного паралічу».
  • Проблеми з концентрацією — короткочасна пам'ять перевантажена, працювати з інформацією, що надходить, практично неможливо. Багатозадачність посилює цю проблему.
  • FOMO-синдром. Людина постійно шукає нові і нові відомості, вважаючи, що вони повинні спростувати або підтримати наявні дані.
  • Фізичні реакції: нервове збудження, підвищений пульс, відчуття тривоги. Організм перебуває у стані стресу, ми постійно поспішаємо, оскільки переконані, що треба поспішати, щоб іти в ногу з часом.

Як знизити інфоксикацію у бізнесі

СЕО LumApps Себастьян Рікард розповідає, що у пошуку балансу між старими способами роботи та сучасними технологіями компанія вивела для себе кілька правил:

Порада №1: Обмежуйте непотрібні комунікації — починаючи з керівництва

Люди регулярно витрачають багато часу на перевірку пошти. Не завжди співробітники можуть вплинути на кількість вхідних, але кожен може відправляти менше листів не у справі і скоротити кількість повідомлень колег. Рано чи пізно коло замкнеться у стані оптимального числа переписок.

У своїй компанії Рікард встановлює обмеження на будь-які непотрібні комунікації — починаючи від топменеджменту та закінчуючи рядовими членами команди.

Порада №2: Використовуйте повідомлення у своїх інтересах

За даними дослідження Udemy, 50% співробітників кажуть, що вони менш продуктивні через фактори, що відволікають на робочому місці. 59% опитаних згодні з тим, що особисті повідомлення, які не стосуються роботи, відволікають, змушують переключати увагу і випадати з потоку — сильніше, ніж навіть безглузді робочі пуші.

Рекомендуємо прочитати:

img-distance-613b670699c33744705896-61b34936517c3046904516.jpg

5 звичок неефективних віддалених працівників

Читати

Аби робота була більш продуктивною, у LumApps радять:

  • Вимикати повідомлення на час зборів та нарад. Коли всі члени команди зосереджені на справі, користь та швидкість проведення мітингу значно зростає.
  • Відключати всі пуші на час перерв, щоб відпочити.

Порада №3: ​​Замінюйте довгі листування міні-колами

Замість того, щоб витрачати час на багатогодинний потік повідомлень у Slack, краще організувати 20-хвилинні робочі збори.  Особисте спілкування, зазвичай, генерує більше ідей і може швидше вирішувати проблеми.

Порада №4: Створіть центральне сховище даних для вашого бізнесу

Згідно з опитуванням вчених із Гарварду, 73% менеджерів змушені мати справу з величезним обсягом відомостей. Через постійні навантаження 67% співробітників відзначають проблеми зі здоров'ям, нервову обстановку в колективі та складнощі в особистих стосунках.

Організації можуть скоротити час, який працівники витрачають на пошук інформації. Важливо перетворити хаос загальних даних на структуровані знання. Для цього необхідно побудувати єдину систему зберігання та передачі відомостей, яка буде зручною та доступною всім співробітникам.

Весь бізнес-контент у зручному форматі. Інтерв'ю, кейси, лайфхаки корп. світу — у нашому телеграм-каналі. Приєднуйтесь!

Як знизити інфоксикацію у житті

Емілі Балчетіс, професор психології у Нью-Йоркському університеті, рекомендує створювати комунікаційні кордони для керування потоком даних. Наприклад, замінювати телефон на олдскульний будильник, влаштовувати режим тиші перед сном та після пробудження, нормувати терміни користування гаджетами не тільки для дітей.

Щоб нормалізувати робочу комунікацію, варто робити позначки у календарі про час, коли ви out of office і не відповідатимете на вхідні.

Юлія Столярик: «Якщо ми не можемо переїхати жити в ліс та “покласти” сервери електронної пошти, важливо давати собі право виходити з інформаційних потоків, які вам не цікаві:

  • обривайте нудну розмову з колегою
  • давайте собі можливість побути на самоті — наприклад, коли приходите з роботи і хочете переключитися
  • розвантажуйте голову, вибираючись у парк та звертаючи увагу лише на природу. Без гаджетів

У перевантаженому світі важливо пам'ятати про свою біологію. Не обмежуйтесь одним лише раціо, уявляючи себе лише у вигляді приймача інформації».

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич