18 корисних розширень для Google Docs | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Як створювати красиві тексти: 18 корисних розширень для Google Docs

Виконайте свою роботу в текстових документах great again!

cover-gdnew-62ce9809d3aa2738197486.jpg

А що, коли ми скажемо вам, що роботу в звичному та улюбленому Google Docs можна зробити ще зручніше за допомогою розширень? Як — показуємо далі.

Як встановити розширення

Для встановлення необхідно перейти до Google Docs, відкрити розділ «Розширення» та натиснути на пункт «Завантажити доповнення».

Як встановити доповнення в Google Docs

Після цього ви перейдете в меню Доповнень та зможете знайти потрібний плагін у рядку пошуку. Крім того, саме меню пропонує топ розширень, найпопулярніших серед користувачів.

Lucidchart Diagrams

Додаток, за допомогою якого можна створювати наочні графіки та діаграми прямо в Google Docs.

У безкоштовному акаунті ви можете додавати до документа до 60 діаграм, створюючи їх на базі 100 шаблонів, а також запрошувати людей працювати над діаграмами разом з вами. Все це — протягом необмеженого часу.

MindMeister

Доповнення, що дозволяє створювати mind maps та інтелект-карти усередині документів.

Побудувати діаграму можна з урахуванням ненумерованого послідовного списку. Для початку роботи встановіть розширення MindMeister в Google Docs, після чого виділіть створений вами перелік і натисніть Insert as Mind Map в меню розширення (з правого боку документа). За кілька секунд доповнення оформить текст у зрозуміле меню у вигляді інтелект-карти.

Remove Line Breaks

У різних форматах документів задані різні значення форматування. Часто трапляється, що текст із PDF-файлу вставляється в Google Docs із розривами, без пробілів або суцільним полотном. І не завжди стандартна функція скидання умовного форматування (перекреслена літера Т у верхньому правому куті меню Google Docs) допомагає зробити текст читабельним. Але доповнення Remove Line Breaks може склеїти текст, прибравши всі розриви та привівши до заданого форматування.

 

Доповнення Remove Line Breaks для Google Doc

Word Cloud Generator

Розширення, за допомогою якого можна в документі створити хмару тегів або оформлювати окремі параграфи за допомогою яскравої хмари слів. Доповнення вміє аналізувати весь текст і/або вибраний фрагмент, вибирати слова, що часто повторюються, і створювати на їхній основі візуалізацію.

Доступна кастомізація: можна завантажувати і змінювати ілюстрації, коригувати палітру кольорів і налаштовувати кількість слів.

LanguageTool

Додаток, за допомогою якого можна перевірити орфографію для багатьох мов відразу в одному файлі. Доповнення вміє знаходити помилки, відзначати їх кольором та пропонувати відповідні варіанти заміни.

Doc Tools

Додаток для створення додаткового форматування у Google Docs.

Вміє: 

  • зменшувати або збільшувати текст
  • перекладати його
  • працювати з регістрами (незамінна функція для кожного, хто хоч раз у житті випадково друкував текст капслоком)
  • виділяти кольоровим фоном
  • перетворювати числа в письмову форму (поки опція доступна лише для англійської мови)

Goophy

Класний помічник для тих, хто хоче пожвавити свої тексти або любить вставляти GIF у доки.

Алгоритм роботи простий:

крок 1 — ввести ключове слово для гіфки (до трьох слів)

крок 2 — вибрати анімацію, що сподобалася

крок 3 — натиснути на неї — і доповнення вставить її в документ автоматично

Бонус: працює англійською та іншими популярними мовами.

Insert Icons for Docs

Іконки — гарний спосіб візуально розділити текст і зробити його параграфи зрозумілішими. Розширення дозволяє:

  • вибирати іконки з величезної колекції (дві категорії по 900 картинок у кожній)
  • шукати за ключовим словом
  • обирати кольорову гаму
  • вводити код кольору
  • вносити зміни до оформлення документа
  • вручну змінювати розмір іконок

Бонус: іконки, додані за допомогою додатка, будуть абсолютно легальні та доступні для використання в цьому тексті з комерційною метою. Додатково сплачувати ліцензію не потрібно.

Project Naptha

Швидка допомога для зчитування тексту з картинок та PDF-файлів. Вміє розпізнавати, виділяти та копіювати потрібний текст із візуального носія.

Google Keep

«Рідна» гуглівська програма, яка дозволяє перетворювати текст із нотаток у Google Docs і назад. Фішка доповнення в тому, що для роботи немає необхідності перемикатися між програмами або ділити екран — нотатки синхронізуються та додаються у правій частині екрана. Вивести нотатки в бічне меню можна, увімкнувши блокнот у панелі «Інструменти».

Важливо: для коректної роботи потрібно використовувати браузер Google.

Доповнення Google Keep для Google Docs

GD2md-html

Додаток, за допомогою якого можна перетворити текст із Google Docs на формат Markdown або HTML. Вміє працювати із заголовками, форматуванням тексту, картинками та таблицями.

DocSecrets

Додаток, за допомогою якого можна зашифровувати частину тексту, зробити її невидимою в документі і надавати доступ до деяких фрагментів лише обраним людям.

При першому використанні ви встановлюєте пароль, за допомогою якого можете «закривати» частину тексту в доку. Пароль можна змінювати в налаштуваннях, також є опція налаштувати дозволи створення секретних фрагментів для інших користувачів.

Важливо! Прихований текст не можна прочитати без пароля, але його наявність додаток не приховує — секретний фрагмент за замовчуванням виділяється кольором. На практиці його можна приховати, змінивши фон та обведення на білі, але при виділенні наявність захищеного фрагмента може бути помітною.

HelloSign

Додаток, за допомогою якого ви можете підписувати документи. У розширенні можна безкоштовно додати до трьох підписів та залишати свої автографи у потрібних місцях у вигляді картинки.

У Pro-версії за $15 кількість підписів не обмежена.

Hypatia Create

Розширення для вставки математичних формул Google Docs. Великий вибір необхідних знаків та змінних — від найпростіших синусів до бінарних операцій та дробів. Формула вставляється у документ як картинка, розмір якої можна регулювати.

Мінуси: не вміє видавати розв'язання заданих формул :)

Yob – Graph Editor

Ще один додаток для роботи з формулами та великими масивами даних у вигляді картинок Google Docs. На відміну від попереднього доповнення, Yob вміє також будувати графіки і датасети на основі даних. Крім того, в ньому можна вибрати бажаний вигляд та формат фінального зображення з графіком.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич