6 прикладів інтерактивної реклами для зовнішніх білбордів і банерів | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Ненудна реклама: killing-ідеї для вуличних білбордів і банерів

Як підвищують продаж Adidas, Burger King, Reebok і Samsung.

new-64d9eb5ee2d81441058643.jpg

Компанія має 8 секунд, щоб привернути увагу клієнта. Якщо за цей час реклама не зачепила — людина її прогорне, заблокує чи забуде. Outdoor (вулична) реклама — єдиний формат, який неможливо закрити чи заблокувати. Але тут також є проблема: люди навчилися ігнорувати і такі промо.

Ми зібрали 6 прикладів вуличної інтерактивної реклами, яку важко не помітити. За допомогою одного з інтерактивів Burger King збільшив кількість щотижневих замовлень із доставки на 63%.

#1. Adidas

Adidas і рекламне агентство Havas Middle East наприкінці червня 2021 року звели перший у світі білборд, у який можна пірнути. Його встановили на Kite Beach — одному з найбільш відвідуваних пляжів у Дубаї — в рамках кампейну Beyond the Surface («За межами поверхні»).

Білборд присвятили новій лінійці закритих купальників Burkini, куди потрапили 18 моделей, у тому числі топи з довгими рукавами, легкий хіджаб та штани, прикрашені трьома фірмовими смужками. Лінійка стала доступною у країнах, де іслам — офіційна релігія.

Колекцію створювали на основі опитування, проведеного у 2021 році компанією YouGov на замовлення Adidas. Згідно з його результатами, у всьому світі 32% жінок не почуваються комфортно, плаваючи у громадських місцях. На Близькому Сході цей показник становить 88%, основні причини — «стандарти краси», незадоволення своїм тілом і відсутність відповідного купальника. Бренд спробував показати, що будь-яка людина може почуватися у воді вільно.

 

Рекламний щит із прозорого акрилу завдовжки 5 м заповнили 43,5 тис. літрами води, що еквівалентно 163 ваннам. Білборд-басейн також обладнали підводними камерами, які транслювали кожне занурення у прямому ефірі на найбільшому дисплеї у торговому центрі Dubai Mall біля флагманського магазину Adidas. Поплавати в басейні міг будь-хто. Над створенням білборду протягом 3 тижнів працювала команда із 32 осіб.

Бренд також влаштував перформанс за участю амбасадорів: тріатлоністки та володарки титулу Книги рекордів Гіннеса Дарін Барбар, а також Рахі Мохарак — перша жінка із Саудівської Аравії, яка піднялася на Еверест.

Першого тижня після встановлення рекламного щита на пляжі в Дубаї ідею та кампейн Beyond the Surface обговорювали у понад 50 країнах на 6 континентах.

#2. Burger King

Столиця Мексики — один із рекордсменів серед мегаполісів світу за тривалістю простою у заторах. Люди щодня проводять у тянучці близько 5 годин. У 2019 році Burger King вирішив організувати доставку їжі прямо до дверей авто у найзаблокованіших районах Мехіко.

Представники компанії у співпраці з агентством We Believers:

  • Транслювали на сітілайтах із зовнішньою рекламою, скільки часу залишилося стояти в заторах, із закликом «Замов зараз до своєї машини».
  • За допомогою real-time data відслідковували, де розташоване авто, та робили доставку з Burger King у конкретну точку «під двері».
  • Надсилали push-повідомлення у додатку в годину пік для тих, хто зараз стоїть у заторах.

Зацікавлені водії могли перейти за QR-кодом на зовнішній рекламі в додаток Burger King та оформити замовлення за допомогою голосових команд. Кур'єри доставляли їжу до машини із закладів фаст-фуду в межах 3 км від водія.

У підсумку Burger King збільшив кількість щотижневих замовлень із доставки на 63%. Додаток компанії став найпопулярнішим у Мехіко — кількість завантажень зросла на 44% і сягнула позначки 1,5 млн. Ідею також реалізували в Шанхаї, Лос-Анджелесі та Сан-Паулу.

#3. Reebok

Навесні 2016 року рекламні агентства Animal та JCDecaux Sweden запустили кампейн для нових кросівок Reebok ZPump 2.0. У центрі Стокгольма встановили рекламний щит у вигляді вітрини, яка була обладнана камерою для визначення швидкості руху та технології вимірювання темпу кроків.

Кожен, хто пробігав повз банер зі швидкістю понад 17 км/год, отримував нову пару кросівок Reebok. Середня швидкість підготовлених спортсменів на коротких дистанціях – 36 км/год. Виходить, що отримати кросівки міг навіть той, хто не займається бігом регулярно.

 

На цифровому дисплеї Reebok відображалася швидкість, при досягненні позначки 17 км/год вмикалося зелене світло — і людина могла відкрити комірку, щоб дістати взуття. Якщо розмір не підходив, переможці мали можливість обміняти кросівки в організаторів або в офіційних магазинах бренду.

Відео кампейну за перші 48 годин після публікації на YouTube набрало понад 172 тис. переглядів та понад 30 тис. репостів у соцмережах. Кросівки отримали 250 учасників.

#4. Samsung 

Після випуску смартфона Samsung Galaxy S10+ компанія зосередилася на рекламі основної переваги моделі — швидкої портативної підзарядки батареї. Samsung у співпраці з JCDecaux розмістили 10 бездротових зарядних станцій у вигляді білбордів. Їх встановили на автобусних зупинках у центрі Сінгапуру та в комерційному районі міста.

 

Достатньо було помістити смартфон на спеціальну поверхню — і він починав заряджатися. Панель станції при використанні починала світитися і відтворювала той самий звук, що й Galaxy S10+. Зарядка на 1% займала хвилину.

Панель зарядної станції встановили для реклами нової моделі Samsung Galaxy S10+

Близько 25% людей, які відвідували райони із такими білбордами, активно взаємодіяли з рекламою. Половині з тих, хто спробував зарядити пристрій за допомогою бездротової станції, сподобалася ідея Samsung. А під час опитування, проведеного компанією, учасники зізналися, що S10+ має кращі функції порівняно з попередніми моделями бренда та іншими смартфонами на ринку в цілому.

#5. IBM

IBM — один з найбільших у світі виробників апаратного та програмного забезпечення, а також IT-сервісів і консалтингових послуг. У 2013 році компанія у співпраці з рекламною агенцією Ogilvy & Mather Group провела промокампанію Smarter Cities з посилом «Розумні ідеї для розумних міст».

Метою кампейну було прорекламувати платформу People 4 Smarter Cities Program для поширення ідей, які громадяни пропонують для вирішення типових проблем у мегаполісах.

У рамках кампанії на сходах у метро, ​​а також на вокзалах у Лондоні та Парижі встановили зупинки-лавки, станції-навіси, щоб сховатися від дощу, пандуси з лого IBM для людей з візками та пасажирів з багажем. Кожен рекламний щит був вирішенням проблеми, з якою часто стикаються містяни. Головний меседж кампейну: «Якби міста були розумнішими, життя у них було б кращим».

На міжнародному фестивалі Cannes Lions у 2013 році кампанія отримала Гран-прі Outdoor Lion.

#6. IKEA

IKEA Canada спільно з агентством Leo Burnett на початку липня 2011 року провела в Канаді рекламну кампанію, в рамках якої безкоштовно роздавала коробки для переїзду. Дату обрали не просто так: 1 липня в країні — Fête du déménagement, або День переїзду. Це стандартна дата закінчення терміну оренди житла. Щороку 1 липня перебираються в нові будинки та квартири близько 13% мешканців Монреалю. Відповідно, коробки в цей день — дефіцит.

На коробках із логотипом бренду надрукували лайфхаки для переїзду та прикріпили купони на знижки у магазині шведського рітейлера. Коробки з білбордів розбирали швидше, ніж їх встигали замінити представники IKEA.

Рекламна кампанія здобула престижну канадську нагороду Cassies Award 2013.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Бренд-менеджмент»
Маркетинг і PR
Веде Аві Щупак
14 травня 4 липня
Аві Щупак