Розповідаємо, як підчистити свій цифровий слід | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Як перевірити, що про мене знає Google: 8 корисних посилань

Розповідаємо, як підчистити свій цифровий слід.

cover-googleknows-62fa2bf18a605301180244.jpg

Якщо ви хоч раз реєстрували поштову скриньку зі своїми справжніми даними або просто гуглили щось не в режимі інкогніто — будьте певні, все це записано та оцифровано. А сам сервіс підступно використовує такі відомості для того, щоб показувати вам найкращу, на думку пошукового робота, рекламу.

Які скелети можуть випасти з вашої інтернет-шафи і чи варто турбуватися про свій цифровий слід — розбираємося за допомогою пошуковика-всезнайки.

Ваш віртуальний профіль

Дізнатися про свій мережевий портрет можна тут

Ви зможете подивитися та відредагувати свій вік, стать, мови, інтереси, а також виключити з таргету делікатні категорії реклами — до них належать азартні ігри, алкоголь та — несподівано — вагітність.

Крім того, у цьому розділі можна прибрати персоналізацію рекламних оголошень. У такому разі бот буде показувати все підряд без спроб догодити вашим віртуальним інтересам.

Карта переміщень

Якщо ви використовуєте Google Maps із включеною геолокацією, Google записує історію ваших переміщень. Для мобільних пристроїв на базі Android це відбувається за замовчуванням, для гаджетів на iOS функцію потрібно спеціально вмикати.

Подивитися історію переміщень можна тут.

Вимкнути опцію можна за тим самим посиланням, заборонивши картам відстежувати ваші пересування.

Особистий кабінет Google

За посиланням можна переглянути, якими сервісами ви користуєтеся і які дані збережені у вашому обліковому записі Google.

Фактично це великий збірний дашборд, який відображає всі ваші дії та дані сервісів «Корпорації добра»: від паролів та посилань у Chrome, контактів найкращих друзів у пам'яті — до кількості листів, надісланих з електронної пошти. Наприклад, до цього моменту авторка статті щиро вважала, що практично не відправляє імейли.

Історія пошуку

Ви шукаєте котиків чи сайти 18+, щодня багато запитів чи один ганебний реквест три зими тому — Google пам'ятає все. Зрозуміло, якщо ви свідомо не відключаєте історію пошуку.

Вона доступна тут.

А за допомогою фільтрації за датою/продуктом можна знайти навіть доісторичні архіви своїх пошукових запитів:

Перелік пристроїв, які мають доступ до вашого облікового запису

Класна опція, яку варто час від часу використовувати всім, щоб переконатися у безпеці облікового запису. Тут можна подивитися всі пристрої, які входили до вашого облікового запису останнім часом. Для зручності вони розбиті за видами операційних систем:

За цим самим посиланням можна вийти з облікового запису на пристрої або вимкнути місце, вхід з якого ви не пам'ятаєте, — для цього достатньо натиснути на стрілку і перейти в нове меню.

Перелік активних розширень та додатків

Хто з нас хоч раз у житті випадково не натискав на кнопку «дозволити» для настирливої спам-реклами? А потім мучився від спливних повідомлень, які не вдається знести.

Тут можна переглянути повний перелік сайтів і додатків, яким ви надали доступ до свого облікового запису Google.

Там само можна змінити права та вимкнути непотрібні розширення.

Google навинос

Всі дані, які Google знає про вас, ваші програми, сервіси та пристрої, можна вивантажити в HTML-форматі. Для цього потрібно перейти за посиланням та вибрати необхідну інформацію: пошту, нотатки, календар чи інші сервіси.

Історія пошуку та покупок у PlayMarket

У вас було таке, що ви шукали щось у PlayMarket, а потім безуспішно намагалися згадати назву цієї програми через деякий час? Або ваша дитина випадково завантажила аппку, після чого ви не могли з'ясувати, звідки і за що з картки щомісяця списуються гроші?

Заходимо за посиланням, фільтруємо пошук за словом PlayMarket, вивчаємо історію, радіємо або жахаємося.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич