Чим бренди дивували своїх клієнтів: рейтинг найкращих промоідей від TrendHunter | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Шоколадні шльопанці від Oreo та пересувні капсули для сну від IKEA

Чим бренди дивували своїх клієнтів: рейтинг найкращих промоідей від TrendHunter.

new-64e31869248d3938587535.jpg

Хочете опинитися на екрані разом із Г'ю Джекманом? Для Warner Bros. це не проблема. Сховати улюблене печиво від злодіїв? Oreo знає як. Прогулятися віртуальним містом і приміряти образ від Dior? У програмі Zepeto ви зможете не тільки це!

Розповідаємо, як світові бренди створюють свої найкращі маркетингові кампанії. Читайте та надихайтеся — можливо, одну з цих ідей ви зможете застосувати і в своїй організації.

Кейси підібрано за рейтингом платформи аналітики трендів TrendHunter 2021.

#1. Надпухке рухливе крісло для фанатів піци від Papa John's

Епічне. Незабутнє. Фантастичне. Такими словами американська мережа піцерій Papa John's зацікавила своїх клієнтів, запускаючи незвичайну рекламну кампанію для просування нової позиції в меню — піци Epic Stuffed Crust.

Йдеться про розіграш надпухкого червоного крісла Epic Stuffed Chair вартістю $32,5 тис. Ймовірно, це найнезвичайніший предмет меблів, який будь-коли був розроблений. Крісло оснащене посиленим столом для піци, тримачем для смартфона, нішею для коробочок із часниковим соусом. Epic Stuffed Chair оснащено двигуном потужністю 1,5 кінських сил, так що на ньому цілком можна переміщатися будинком.

Основною аудиторією конкурсу був сегмент споживачів, які проводять час за переглядом спортивних матчів, поїдаючи піцу. Запускаючи розіграш, маркетологи Papa John's наголосили на його просуванні в соцмережах — Twitter і TikTok.

Щоб виграти унікальне крісло, фанатам піцерії потрібно було запостити своє епічне відео під хештегами #epicstuffs і #sweepstakes.

Вже в перші дні у Twitter з'явилися сотні постів: підписники втягнулися у веселу кампанію та демонстрували різноманітні історії з життя: від стрибка кота через усю кімнату до невдалого приготування піци.

Промовідео від американського баскетболіста Шакіла О’Ніла, Twitter: @SHAQ

Переможець мав отримати не лише крісло, а й бонус — $7,5 тис. Іншим авторам найкращих відео Papa John's обіцяв фірмові спальні мішки та гіфт-картки на $50.

Єдиний недолік цієї кампанії у тому, що переможець залишився неназваним.

#2. Можливість стати героєм фільму Warner Bros

Сучасні технології на кшталт діпфейка дозволяють компаніям вивести взаємодію з клієнтами на новий рівень. Особливо ефективно вдається їх застосовувати великим брендам із багатомільйонною аудиторією.

Так, влітку 2021 року американська кіностудія Warner Bros. створила колабу з ізраїльським AI-стартапом D-ID для просування свого фантастичного фільму «Ремінісценція» із Г'ю Джекманом у головній ролі.

У рамках партнерства з Warner Bros. D-ID розробила діпфейк-генератор, який дозволяв глядачам помістити себе у трейлер «Ремінісценції». Щоби зробити це, користувачам потрібно було відвідати офіційний сайт фільму та завантажити фото свого обличчя.

Генератору необхідно було декілька секунд для переробки оригінального трейлера, у процесі він створював унікальну послідовність діпфейків із новим обличчям. І ось глядач опиняється по той бік екрана:

D-ID вже не вперше працює з великими брендами. У лютому 2021 року стартап співпрацював із генеалогічним сайтом MyHeritage. У рамках партнерства запустили інструмент «Глибока ностальгія» (Deep Nostalgia), який дозволяв користувачам оживити фотографії своїх померлих родичів.

Критики назвали «Глибоку ностальгію» криповим інструментом, проте MyHeritage повідомив, що люди активно його використовують. За допомогою незвичайного сервісу «оживили» понад 72 млн фото родичів, які відійшли у вічність.

#3. Спортивний метавсесвіт від Nike

Коронавірус кинув виклик звичному вигляду ритейлу. Хаос та криза, які супроводжували пандемію, підштовхнули бренди роздрібної торгівлі до зміни формату просування та способу взаємодії зі споживачами. Бізнес пішов у онлайн, але при цьому компаніям важливо було зберегти живий досвід шопінгу для всіх клієнтів. Це і дало поштовх для застосування VR/AR-технологій у ритейлі.

Метавсесвіт Nikeland 3D від спортивного бренда Nike — чудовий приклад того, як бренди можуть додатково розкручувати свої продукти та дарувати клієнтам незабутні віртуальні враження:

 

Nike створив колабу з ігровою платформою Roblox, яка налічує понад 43 млн активних користувачів щодня, й анонсував запуск метавсесвіту Nikeland, щоб «перетворити спортивні ігри на стиль життя».

Всередині метавсесвіту користувач створює свого персонажа і може взяти участь у мінііграх, таких як п'ятнашки, «Підлога — це лава!» або «Вишибали». У Nikeland є навіть басейн.

Загалом у метавсесвіті 6 зон: вестибюль, поля для футболу, баскетболу, виставкова зала, дослідницька лабораторія та персональний ігровий майданчик. Зароблені золоті медалі дозволяють відкрити доступ до нових товарів, а блакитні стрічки — купувати будівельні матеріали та інструменти.

Таким чином Nike популяризує спорт, але має й інші цілі. Серед них — просування самого бренда та його продуктів усередині ігрового всесвіту. Користувачі можуть створювати персональний аватар, вибираючи найпопулярніші продукти Nike. А заробляючи бали та нагороди — виграти культові продукти компанії: кросівки Air Force 1 та Air Max у цифровому варіанті.

Приєднатися до Nikeland можна тут.

#4. Fashion-food шльопанці від Oreo

Ні, їх не можна з'їсти, навіть якщо дуже захочеться. Шльопанці створені в кольорах бренда Oreo і пахнуть точно як це шоколадне печиво. Вони були створені під час колабу Oreo з бразильською взуттєвою компанією Havaianas.

Ось як нелегко встояти перед ароматом шльопанців

@havaianas.australia To celebrate the #OREO❤️Havaianas launch, @sugar_and_salt_cookies has come up with the ultimate OREO® recipe OREO® Chocolate bars - yum! #havaianas ♬ We Found Love - Attitude

На шльопанцях зображено печиво, що купається в молоці, пляж і море. Чорно-біла підошва нагадує два шматочки Oreo з кремом між ними. До взуття пришиті сині ремінці й, за словами бренда, ароматизовані саме вони. Цікаво, що крім шльопанців, Havaianas також випустили пару відповідних шкарпеток Oreo та чохол для навушників у формі цього печива.

Як кажуть, мода та фастфуд — це пара, створена на небесах. Ще до колаборації з Havaianas Oreo співпрацював із американським брендом вуличного одягу Supreme.

Під час колаби компанії випустили брендоване печиво Oreo з логотипом Supreme. Зараз воно розпродане, але дістати його ще вдасться на eBay. Вартість — від $10 до $1 тис. і вище, залежно від кількості упаковок.

А шльопанці ви можете купити в онлайн-магазині Havaianas за $34. Тільки якщо не боїтеся піддатися спокусі — адже аромат печивка переслідуватиме вас усюди!

Рекомендуємо прочитати:

img-6trendsua-6310764b65dcc907036781.jpg

6 трендів маркетингу, які йдуть до нас зі США

Читати

#5. Упаковки-обманки для печива Oreo

Ви теж замислювалися про те, як сховати кудись смаколики, щоб їх не знайшли злодії печива? Тепер ваші улюблені ласощі — під надійним захистом! Це ще один сюрприз від Oreo.

Ви зможете сховати своє печиво Oreo там, де нікому на думку не спаде його шукати. На книжковій полиці, в бардачку машини, у холодильнику або в шухляді письмового столу.

А все завдяки тому, що кондитерський бренд вигадав спеціальні камуфляжні упаковки-обманки. Цю ініціативу компанія назвала «Програма захисту Oreo Thins» (OREO THINS Protection Program).

У своєму Instagram американська телезірка Даніель Джонас демонструє, як користуватися упаковками-обманками:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений ?Danielle? (@daniellejonas)

Пачки печива легко можна сплутати з обкладинкою кулінарної книги, згорнутою футболкою або пакетом із замороженими овочами. Для розробки дизайну Oreo об'єдналася із брендами Green Giant, Ford, Hanes та Better Homes & Gardens.

Випуск упаковок був лімітований і їх не запускали у продаж. Підписники могли виграти їх, прокоментувавши публікацію розіграшу Oreo і вказавши найкращу схованку для печива. Коментар потрібно було відзначити хештегами #ThinsProtectionProgram #Sweepstakes.

Тим підписникам, які не встигли взяти участь у конкурсі, не варто засмучуватися, зазначає бренд. Адже завжди можна створити упаковку-обманку самостійно.

#6. Розкішний віртуальний образ для покоління Z від Zepeto

Промобанер спільної кампанії Zepeto та Dior

Не тільки Nike та Meta створюють метавсесвіти. Додаток Zepeto, що нашумів у 2018 році, продовжує вдосконалювати свій віртуальний світ.

Zepeto — творіння південнокорейського розробника Naver Corp. По суті, це соціальна мережа, в якій можна ходити віртуальними вулицями, фотографуватися, проходити квести і створювати 3D-анімаційні аватари.

Щоби порадувати своїх користувачів, у 2021 році Zepeto створило колабу з Dior і випустило доповнення. Тепер у соцмережі можна приміряти розкішні образи, розроблені Пітером Філіппом, креативним директором з макіяжу в Dior.

Інструкція: як створити образ від Dior у Zepeto

Крім Dior, на Zepeto пропонують свій одяг та образи інші бренди: Gucci, Ralph Lauren, Louboutin. Також у додатку можна знайти цифрові товари інфлуенсерів та зірок — наприклад, Селени Гомес.

Багато брендів та лідерів думок бажають співпрацювати з Zepeto, оскільки соцмережа стала ключем до виходу на азійський ринок: її найактивніші користувачі — корейці, китайці та японці.

Згідно з WSJ, 70% користувачів Zepeto — дівчата віком від 13 до 24 років. Додаток вже завантажили понад 100 млн разів у AppStore.

Не тільки користувачі, а й інвестори бачать у Zepeto величезний потенціал. У 2021 році японська холдингова компанія SoftBank вклала в соцмережу $150 млн.

#7. Сієста в рухомих капсулах для сну від IKEA

А як щодо сієсти з можливістю одночасно подорожувати? Це стало можливим для мешканців Парижа!

У вересні 2021 року IKEA France запустила парк із 8 електричних велосипедів. До кожного з них було прикріплено капсулу для сну IKEA NAP.

Усередині «кімната» була мебльована з комфортом: на ліжку гість знаходив матрац, плед, ковдру та м'які подушки.

Протягом тижня (з 30 серпня до 3 вересня) парижани мали змогу виграти 30-хвилинний відпочинок у такій пересувній капсулі для сну, поділившись історією чи твітом IKEA у Instagram чи Twitter. Відпочиваючи у капсулі, можна було засунути штори.

IKEA NAP було запущено якраз тоді, коли люди поверталися на роботу з літніх відпусток. Таким чином, компанія хотіла допомогти їм відновити сили після напруженого ранкового графіка в перші робочі дні. До того ж, далеко не в усіх офісах є приміщення для короткого денного сну.

#8. Віртуальна кімната від IKEA, в якій можна навести лад

Під час пандемії нам до смерті набридло сидіти вдома. Вийти подихати повітрям виходило зрідка, а безлад  у кімнатах збільшувався з кожним днем. Гра Escape the Clutter від IKEA створена із застосуванням AR-технологій спеціально для тих, кому набридло сидіти у чотирьох стінах. Пограти в неї можна у соціальній мережі Snapchat.

Направляючи камеру свого телефона на порожній простір, користувач опиниться в 3D-кімнаті, захаращеній предметами меблів IKEA. Його завдання — навести лад, перетягуючи меблі, настільні лампи і гаджети в потрібне місце.

Користувачі «мають звільнити місце для того, що насправді важливо», — коментують в IKEA. Квест — водночас і складний, і веселий. У кімнаті є безліч підказок, які допоможуть навести лад.

Цікаво, що завдяки грі Escape the Clutter, компанія також просуває свої продукти. Гравець може натиснути на іконку «Дізнатися більше», яка з'являється над меблями і технікою, і почитати про предмет, що його зацікавив.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Стратегічний маркетинг»
Маркетинг і PR
Веде Тетяна Лукинюк
23 квітня 4 червня
Тетяна Лукинюк