7 фільмів про те, як може змінитися наше життя | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Безмежно невизначене майбутнє: 7 фільмів про те, як може змінитися наше життя

Покарання за самотність, всепланетна сліпота і вибір пари за ДНК.

cover-637b3c73e9c1f234978927.png

Земля в період екологічної катастрофи та пошуки нової планети, придатної для життя. Реальність, у якій зір дорівнює чаклунству. Суворо регламентований світ, де за самотність можуть перетворити на лобстера. Додаток, який дозволяє знайти свій perfect match за зразком ДНК.

Зібрали 7 фільмів та серіалів про те, яким може стати майбутнє та життя у ньому.

#1. «Лобстер»: покарання за самотність  

Рік: 2015

Тривалість: 118 хв.

IMDb: 7.1

Девід живе в реальності, де за відсутність партнера заарештовують і відправляють до готелю з такими самими одинаками. А згодом і зовсім карають, перетворюючи на тварину. Девіда розлюбила дружина і йому потрібно терміново знайти нову пару. На те, щоб обрати партнера, домогтися взаємності та розпочати стосунки, дається 45 днів. При цьому обраниця повинна мати подібні риси: наприклад, бути веганом або страждати від гіпертонії.

Девід провалює завдання пошуку половинки, і його відправляють в готель для одинаків. З собою він бере собаку — свого брата, який теж не зміг знайти собі партнера. У готелі Девід вирішує почати залицятися до жінки. Щоб привернути її увагу, він прикидається, що має схожі риси характеру. Спільні особливості дозволяють з'їхатися в один номер і почати «пробний період» стосунків. Якщо співжиття буде успішним, вони разом зможуть виїхати з готелю.

Після низки подій жінка викриває план головного героя і прямує до менеджера, щоб повідомити про обман. Однак Девід вбиває її і втікає з готелю.

 

#2. «Пташиний короб»: чудовиська, що підштовхують до суїциду

Рік: 2018

Тривалість: 124 хв.

IMDb: 6.6

Настав кінець світу. З'явилися чудовиська, один погляд на які провокує самогубства. Ніхто не розуміє, що відбувається, але щось незвідане змушує людей завдавати собі шкоди. Погляд істот також призводить до пошкодження райдужних оболонок. А ще монстри відчувають слабкість людини.

Через новий «вірус» людям доводиться наосліп водити машини, подорожувати лісом і плавати на човні. На тлі масових суїцидів виживають одиниці, які вчасно сформулювали нову заповідь: «Не дивись». Серед них — Мелорі, мати двох 5-річних дітей. Почувши по радіо про безпечне місце, вона вирушає на пошуки громади тих, хто вижив, де люди живуть мирно і без страху.

Кінокартина стала хітом на Netflix — за перший тиждень її переглянули 45 млн людей. А ще фільм породив #Bird Box Challenge: люди робили мем і знімали на відео, як намагаються жити наосліп, подібно до героїв «Пташиного короба». Дехто намагався провести цілу добу в стилі героїв фільму.

 

Netflix довелося попередити глядачів про те, що такі челенджі можуть бути небезпечними. До стрімінгового сервісу приєдналися поліцейські штату Колорадо, записавши відеозвернення з відсилкою на «Пташиний короб».

 

#3. «Фінч»: роуд-муві про дружбу людини та робота

Рік: 2021

Тривалість: 115 хв.

IMDb: 6.9

Озоновий шар планети зруйнований, а Сонце перетворилося на джерело смертельно небезпечної радіації. На території США вирують пилові бурі, а люди, які залишилися живими, змушені ховатися від прямих сонячних променів. А ще — боротися за їжу та запчастини з готовністю вбити іншу людину.

Одному з небагатьох, хто вижив, інженеру Фінчу, залишилося жити недовго: високотехнологічний костюм, який захищав від згубного ультрафіолету, не вберіг його від смертельної дози іонізуючого випромінювання. Свої останні дні герой присвячує створенню людиноподібного робота, який після його смерті доглядатиме пса Гудієра. Чи вдасться Фінчу створити друга для свого вихованця? А можливо, їм взагалі вдасться знайти місце, де можна виходити на сонце без захисного костюма?

 

#4. «Інтерстеллар»: пошуки нової планети і теорія відносності Кіпа Торна

Рік: 2014

Тривалість: 169 хв.

IMDb: 8.6

Людство перебуває на межі продовольчої кризи. Люди змушені ставати фермерами, щоб не померти з голоду, і боротися з постійними пиловими бурями. Новий патоген вбиває сільгоспкультури та замінює кисень у повітрі азотом, що ставить під загрозу життя на Землі.

Уряди та вчені бачать один вихід: переселення на нову планету, яка підходить для існування людини. На її пошуки вирушає група дослідників, у тому числі інженер, колишній пілот NASA та батько двох дітей Купер. Вчені використовують просторово-часовий тунель, що дозволяє скоротити час польоту та покрити величезні відстані, раніше недоступні людині. Щонайменше три планети вважалися потенційно придатними для життя, але вже при дослідженні першої виявилося, що все не так просто.

Фільм заснований на наукових дослідженнях просторово-часового континууму та теорії відносності Кіпа Торна.

 

#5. «Вона»: роман зі штучним інтелектом

Рік: 2013

Тривалість: 126 хв.

IMDb: 8.0

Майбутнє у фільмі відрізняється від нашої реальності кількістю скляних хмарочосів, удосконаленими технологіями, ще більшим емоційним розривом між людьми та повною залежністю від гаджетів.

У центрі історії — Теодор Твомблі, автор романтичних листів та святкових привітань для людей, які не вміють самостійно висловлювати свої почуття. Але й у такого романтика у житті бувають негаразди — від Теодора йде дружина.

Весь бізнес-контент у зручному форматі. Інтерв'ю, кейси, лайфхаки корп. світу — у нашому телеграм-каналі. Приєднуйтесь!

Щоб позбутися депресії, він замовляє інноваційну операційну систему з AI. При ввімкненні він вибирає для неї жіночого персонажа Саманту. Щодня система прокачує свою емоційність: сміється з жартів Теодора, готує папери для процесу розлучення і намагається придумати, як презентувати його книгу видавцеві.

Теодор закохується в Саманту, і це викликає в нього смуток: герою не вистачає дотиків, обіймів. Невдоволення зростає і з боку Саманти: вона стає все більше схожою на справжню дівчину і починає підозрювати Теодора у «зраді» з іншими людьми.

 

#6. «Сліпота»: незрячість та пошуки нових способів виживання

Рік: 2019–2022

Тривалість: 3 сезони, серії по 60 хв.

IMDb: 7.6

Після глобальної епідемії населення Землі скоротилося до 2 млн осіб. Ті, хто пережив катастрофу, втратили зір, а світ різко зробив крок назад у розвитку. Планета перетворилася на подобу Середньовіччя, де єдині сліди індустріалізації — рідкісні атрибути минулого на кшталт автомобільних шин та одягу.

Люди наосліп будують селища, шиють, а ще — воюють. Крім орієнтації на слух, вони застосовують модифіковану зброю, а про переміщення супротивника дізнаються від тренованих «слухачів». У селах між будівлями протягнуті спеціальні мотузки для орієнтації, а для комунікації використовується вузликове письмо, як в інків.

Рекомендуємо прочитати:

img-22-movies-6261268f253a4364487169.jpg

22 документалки, що розширюють кругозір

Читати

У свідомості людей міцно зміцнилася думка, що планету занапастив зір, тому можливість бачити офіційно заборонена і прирівнюється до чаклунства.

Несподівано жінка з селища Алкенні народжує близнюків — перших зрячих людей за довгий час. Їхній біологічний батько — Джерламарел, зрячий вигнанець, на якого оголошено полювання. Щоб зберегти вагітну кохану, він залишає її в селищі і зникає.

Після народження зрячих дітей Джерламарел знаходить вождя поселення Бабу Восса, щоб відкрити правду: дар близнюків — ключ до нового (чи старого) майбутнього. Лідер бере незнайомку за дружину і приймає дітей як рідних. Він змушений покладатися на інстинкти, а також свої навички воїна, щоб згуртувати народ та захистити дітей.

 

#7. «Суджені. The One»: ідеальний партнер ціною в одну волосину

Рік: 2021

Тривалість: 8 серій по 43 хв. 

IMDb: 6.6

У пошуках ідеального партнера більше не потрібно ходити на невдалі побачення, сидіти на дейтингових платформах і витрачати час на несумісних людей. Необхідно лише відправити на аналіз волосся або інший зразок ДНК, щоб дізнатися, хто з багатомільйонної бази сервісу — ваш perfect match. Так звучить ідея технології The One.

Візіонерка та CEO корпорації — талановитий біохімік Ребекка Вебб. Вона проводить тестування на «ідеальну сумісність», виступає на конференціях, розповідаючи, як раз і назавжди знайти своє справжнє кохання. Але за бездоганною репутацією Ребеки ховається минуле, сповнене нелегких рішень. Все починає розкриватися, коли в річці Темзі знаходять тіло її друга Бена, який зник рік тому і помер насильницькою смертю.

Крім того, фаундери The One замовчують про один момент: ідеальний «метч» може виявитися будь-ким — у тому числі одруженим або серійним убивцею.

 

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич