7 найоригінальніших офісів світу, з яких не хочеться йти додому | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

7 найоригінальніших офісів світу, з яких не хочеться йти додому

Воркспейси, де зручно не тільки працювати, а й відпочивати.

cover-new-64d631e4eccea803514579.jpg

Переговорні у вигляді карусельних кабінок, студії для медитації, ванні кімнати у стилі Rolling Stones — і все це в офісах?

Ми знайшли бізнеси, які не вважають, що робоче місце має виглядати офіційно та нудно. Підозрюємо, що працівники цих компаній чекають не вихідних, а понеділка, щоб якнайшвидше потрапити на роботу.

#1. Airbnb

Де розташований: Сан-Франциско (Каліфорнія, США)

Загальна площа: 10 тис. кв. м

Сфера діяльності: оренда житла

Офіс Airbnb повністю відображає послуги, які надає компанія. Робочі зони, переговорні та їдальні повторюють дизайн квартир, які насправді здаються в оренду через Airbnb. Тут є вітальня з Ріо-де-Жанейро, мексиканський будиночок, лофт із Шанхая, кафе з Каїра, кухня з Ісландії.

Працювати можна в гамаках, зимових бунгало та альтанках. Деякі кімнати доступні для бронювання, інші — дістаються тим, хто прийшов раніше за інших. У будівлі є звукоізоляційні печери, в яких можна зробити важливий дзвінок або провести відеопереговори. А в кімнатах Happy Birthday та Hello Kitty працівники святкують дні народження.

Головні фішки офісу Airbnb:

  • поштова скринька, в якій можна залишити листівку або записку для будь-якого колеги
  • поля для гри у класики
  • ігрові автомати
  • «Сімейне дерево» з фотографіями працівників
  • продавець морозива, який їздить офісом на велосипеді у певні дні і роздає морозиво всім охочим

Airbnb завжди радий гостям. Будь-яка людина може замовити екскурсію на сайті компанії та наживо роздивитися всі визначні пам'ятки офісу. Ціна — $20 з одного відвідувача.

#2. Etsy 

Де розташований: Бруклін (Нью-Йорк, США)

Загальна площа: 18,5 тис. кв. м

Сфера діяльності: продаж товарів ручної роботи

Штаб-квартира компанії Etsy нагадує радше будиночок на дереві, ніж звичайний офіс. Будівля буквально потопає у зелені, яку поливають за допомогою спеціальної системи зрошення дощовою водою. У 2017 році цей офіс переміг у номінації Green Project Best Project у Нью-Йорку.

#

Дбаючи про екологію, компанія використовувала для оформлення робочих приміщень нетоксичну фарбу, перероблену деревину та сонячні панелі. Близько 50% меблів та предметів декору створено продавцями з Etsy.

На кожному поверсі є зони зустрічей, телефонні кімнати, невеликі переговорні кабіни на двох. Усі працівники самі обирають робоче місце залежно від рівня шуму, настрою та погоди за вікном. Працювати можна в ізольованих або колективних ворк-зонах, розташувавшись на м'яких диванах, пуфах та підвісних кріслах.

А ще в офісі Etsy є все для відпочинку працівників:

  • простора тераса на даху з садом
  • лаунж-зони з тенісними столами, шахами, фортепіано
  • студії для йоги та медитації
  • простори для проведення майстер-класів з малювання, шиття, рукоділля
  • бібліотека з вінтажними виданнями
  • душові

Для дітей працівників є ігрові кімнати.

#3. Google

Де розташований: Цюрих (Швейцарія)

Загальна площа: 12 тис. кв. м

Сфера діяльності: інформаційні технології

У Цюриху розташований центральний європейський офіс Google. Кожен працівник має тут окреме просторе робоче місце з двома моніторами. Але за бажанням завжди можна змінити обстановку, перемістившись до бібліотеки або затишного одиночного бунгало. Переговорні кімнати розташовані у лижних кабінках і таксі.

В офісі є зал для презентацій, який увечері перетворюється на кінотеатр. А переміщатися між поверхами, крім сходів, можна по пожежних стовпах та гірках.

Робота тут тісно переплітається з відпочинком. У будь-який момент можна залишити робоче місце і відправитися в зону релаксу або в їдальню. Працівники компанії снідають, обідають та вечеряють безплатно — у меню на вибір європейська чи японська кухня. На кожному поверсі є кафетерії, автомати, які готують апельсиновий фреш, а на нижньому — винний погріб і пивний бар.

Крім того, працівники Google відпочивають у залах із ігровими автоматами, спа-зоні, бібліотеці та концертному залі, де часто виступають музиканти.

#4. Inventionland 

Де розташований: Піттсбург (Пенсильванія, США)

Загальна площа: 23 тис. кв. м

Сфера діяльності: виробництво оригінальних побутових предметів

Офіс Inventionland нагадує парк розваг. На вибір працівників — 16 воркспейсів із казковим дизайном:

  • замок з вежами та підйомним мостом
  • піратський корабель, що зазнав аварії
  • творча печера
  • гоночна траса
  • будиночок у формі черевика
  • кухня у формі кексу
  • хатинка домашніх тварин
  • футбольне поле

Під час роботи працівників Inventionland оточують фонтани (в них можна занурювати ноги), дерева, метелики і птахи, які літають довкола.

Ідея створення такого креативного офісу належить засновнику компанії Джорджу Девісону. За його словами, казкова атмосфера повертає працівників у дитинство — і це допомагає збільшити їхній творчий потенціал.

#5. Lego

Де розташований: Біллунн (Данія)

Загальна площа: 52 тис. кв. м

Сфера діяльності: виробництво конструкторів та відеоігор

Штаб-квартира Lego — відображення основних цінностей бренда: веселощів, творчості, піклування та постійного навчання. На цій роботі за гру в конструктор не звільняють, а навпаки — заохочують!

Будівля ділиться на дві секції: на верхніх поверхах розташовані офіси, а внизу — спільні зони, де є спортивна зала, магазин і навіть готель. На даху — пара великих конференц-залів, сади та поле для гольфу.

У центрі штаб-квартири розташований атріум — світле приміщення круглої форми з вікнами на стелі. Тут висять три величезні кубики з екранами, на яких зображені чоловічки Lego. По діаметру будівлі — робочі місця працівників, розділені скляними перегородками. Люди переміщаються між поверхами яскраво-жовтими спіральними сходами.

У кожному куточку будівлі стоять будиночки, машини, роботи Lego. У зонах очікування розсипані деталі конструктора для гостей.

Ресепшн, світильники, крісла, декор і навіть багатоповерхова парковка — все оформлено в яскравих кольорах та іграшковому стилі. Навіть велосипеди, які компанія пропонує як корпоративний транспорт, пофарбовані в жовтий.

У Lego впевнені, що неформальна обстановка є головним джерелом натхнення для працівників.

#6. Money.co.uk

Де розташований: Сайренсестер (графство Глостершир, Великобританія)

Загальна площа: 930 кв. м

Сфера діяльності: фінанси                                                        

Штаб-квартира Money.co.uk з часу заснування розташована у вікторіанському замку XIX століття. Спочатку офіс виглядав досить нудно: у ньому не було нічого, крім стандартних офісних меблів та техніки. Гендиректор компанії Кріс Морлінг поставив за мету створити ідеальне місце для роботи — і вклав $3,7 млн у реконструкцію будівлі.

Трансформація тривала півтора року. У підсумку вдалося створити сучасний яскравий офіс, в якому працівники можуть не лише працювати, а й весело проводити час. У замку з'явилися:

  • приймальня, прикрашена листям у стилі Нарнії
  • «дерев'яні» кімнати на кшталт альпійських шале для ділових зустрічей
  • «крижана печера» з потаємними дверима в книжковій шафі
  • ванні кімнати в стилі Rolling Stones та Steampunk
  • кінотеатр з дизайном із «Зоряних воєн»
  • ігрові кімнати з машинами для попкорну, більярдом та пивом
  • тренажерна зала та студія йоги

У Money.co.uk гнучкий графік роботи. Щотижня проводяться спортивні матчі, раз на місяць — вечірні посиденьки за кошти компанії. За гарні результати працівникам щороку дають безплатну відпустку за кордоном та премії (від 45% зарплати).

#7. Податкова служба Нідерландів

Де розташований: Апелдорн (Нідерланди)

Загальна площа: 45 тис. кв. м

Сфера діяльності: податкове регулювання

Податкова служба Нідерландів розташована у старому офісному комплексі Walter Bos 1960 років. Спочатку у нього було чотири окремих вежі. У 1990-му провели реконструкцію будівлі, в ході якої звели ще дві скляні 60-метрові вежі та велику цокольну будівлю.

Підземний поверх поєднав нові та старі конструкції. Його обладнали «світловими колодязями» та водонепроникним дахом, на якому розмістили великий басейн. У цокольній будівлі облаштували підземний сад, пішохідні доріжки та парковку.

«Податківці пішли під воду» — із такими заголовками вийшли повідомлення про відкриття офісу у місцевих газетах.

Зовні офіс здається неприступною фортецею, однак усередині все виглядає зовсім інакше. У робочих зонах багато яскравих меблів, стіни прикрашені веселими розписами та картинками. На території є кухні, ресторани, конференц-зали, бібліотека, спортивна зала. Працівники не мають прив'язки до робочих місць — можна вибирати будь-яке зручне місце в будівлі. Все це руйнує стереотип про те, яким має бути офіс держслужби.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич