15 фільмів, що надихнуть на зміни | Бізнес-школа LABA (ЛАБА)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

15 фільмів, що надихнуть на зміни

Історії, які пробуджують бажання щось змінити.

cover-64142da857898960441859.png

Дослідження Гарвардської школи бізнесу показує, що натхнення — це не випадкова змінна, і його можна самостійно активувати. Навіщо це робити?

Психологи Тодд Треш та Ендрю Елліот виявили, що натхненні люди більш відкриті для нового досвіду та захоплюються своїми завданнями. Ті, хто частіше відчуває натхнення, більше вірять у себе і свої здібності, у них краща самооцінка та більше оптимізму.

Для тих, кому не вистачає натхнення, зробили добірку історій, що мотивують, про людей із сильним характером і бажанням змінити своє життя.

«У гонитві за щастям»
(The Pursuit of Happyness)

IMDb: 8,0

Реальна історія батька-одинака та його п'ятирічного сина, які щосили намагаються вижити і здійснити американську мрію в Сан-Франциско у 1981 році.

Кріс Гарднер, роль якого грає Вілл Сміт, намагається заробляти на життя продажем переносних рентгенівських машин, але справи не йдуть. У сім'ї немає грошей, щоби винаймати житло і платити за рахунками, і в результаті батько з сином опиняються на вулиці. Втративши всі надії, Кріс йде на неоплачуване стажування до маклерської фірми. Там обіцяють взяти на роботу одного стажиста з двадцяти. Чи вдасться йому це?

 

«Великі очі»
(Big Eyes)

IMDb: 7,0

Фільм Тіма Бертона — про обман, психологічне насильство і сильну жінку, яка не побоялася заявити про себе. Маргарет Ульріх малює неймовірні картини, на яких у її персонажів великі очі. Авторство картин привласнює її чоловік, Волтер Кін. Унікальний стиль швидко стає пізнаваним, а Кіна зводять до рангу короля попарту.

Але одного разу Маргарет не витримує й заявляє, що її чоловік — шахрай, а справжній автор картин — вона. Фільм вчить відстоювати свої права та боротися за правду.

 

«Соціальна мережа»
(The Social Network)

IMDb: 7,7

Чи знаєте ви, що попередника Facebook — сайт Facemash — створив Марк Цукерберг у гуртожитку Гарвардського університету? Єдиним його функціоналом було голосування за привабливість того чи іншого студента. Сайт пропрацював кілька днів, а потім автора звинуватили у порушенні прав на особисту інформацію та мало не вигнали з університету.

У фільмі — історія «від кімнати в гуртожитку до найпопулярнішої у світі соцмережі», або як Марк Цукерберг став наймолодшим мільярдером у світі.

 

«Гра в імітацію»
(The Imitation Game)

IMDb: 8,0

Друга світова війна: нацисти передають повідомлення за допомогою шифрувальної машини «Енігма». Зламавши код, можна виграти війну та вберегти життя людей. Але його змінюють щодня, а це — трильйони можливих комбінацій.

Секретну групу британських фахівців, завдання яких зламати код, очолює професор математики Алан Тюрінг. Щодня вони мають 18 годин, аби розшифрувати повідомлення: потім німці змінюють кодове слово. І з кожним днем стрес, відповідальність та тривога зростають.

 

«Людина, яка змінила все»
(Moneyball)

IMDb: 7,6

Спортивна драма за мотивами реальної історії успіху людини, яка пов'язала бейсбол та математику — генерального директора команди «Окленд Атлетікс» Біллі Біна.

Команда зазнає низки поразок через те, що найкращі гравці пішли в інші клуби. Помічник Біна — випускник Єлю Пітер Бренд — прорахував ефективність гравців на полі та переконаний, що кілька непоганих гравців — краще за одного професіонала.

Залишившись зі складом із новачків та дублерів, Біллі Бін ризикує і набирає в команду маловідомих спортсменів. Цей вчинок призведе або до провалу, або великого тріумфу.

 

«Список останніх бажань»
(The Bucket List)

IMDb: 7,4

Це фільм, який варто подивитися у будь-якому віці. Головні герої історії — двоє хворих на рак чоловіків, які опинилися в одній палаті: один мільярдер, другий — автомеханік. Розуміючи, що їм залишилося зовсім небагато, вони складають список справ, які хочуть зробити до смерті.

Увесь фільм — подорож двох людей похилого віку, які знову відчули задоволення від життя: радіють побаченим єгипетським пірамідам, Тадж-Махалу, а ще більше — зустрічі з рідними.

 

«Тренер Картер»
(Coach Carter)

IMDb: 7,3

Фільм заснований на реальних подіях. Кен Картер, колишній баскетболіст, починає тренувати баскетбольну команду місцевої школи. Він дізнається, що у хлопців погана успішність, і забороняє їм виходити на майданчик, поки вони не отримають хороші оцінки.

Через це команда заробляє дві технічні поразки, але й отримує щось більше.

 

«Ігри розуму»
(A Beautiful Mind)

IMDb: 8,2

Джон Неш — студент Принстонського університету. Живе у власному світі, вважає, що відвідувати заняття — марнування часу. Постійно вигадує різні теорії (багато з яких пізніше стануть революційними).

У нього є друзі, але як з'ясовується потім, насправді їх не існує. Джон хворий на шизофренію. Здавалося б, про кар'єру та визнання можна забути. Але через роки Джон отримує Нобелівську премію з економіки.

 

«Король говорить!»
(The King's Speech)

IMDb: 8,0

Королі та політики майже завжди — прекрасні промовці. Але як вести за собою народ людині, яка заїкається?

У фільмі історія сходження на британський трон короля Георга VI. Вона показує, як робота над собою та непохитний характер можуть зробити вас одним із найбільших людей в історії.

 

«Дякую вам за куріння»
(Thank You for Smoking)

IMDb: 7,6

Нік Нейлор просуває тютюн у ЗМІ ще в ті часи, коли громадськість виступає проти цієї шкідливої звички. Фільм показує, як створювалися рекламні кампанії, як працює PR та як уміння говорити може принести вашій компанії мільйони.

 

«Мільйонер з нетрів»
(Slumdog Millionaire)

IMDb: 8,0

Джамаль Малік, 18-річний сирота з індійських нетрів, зміг дійти до фіналу інтелектуальної вікторини — і зараз він за крок від перемоги та призу в 20 млн рупій. Фільм розповідає про життя хлопця, яке дало йому відповіді майже на всі запитання вікторини.

Фільм про те, що соціальний статус — не тавро.

 

«Піаніст»
(The Pianist)

IMDb: 8,5

Реальна історія польського піаніста Владислава Шпільмана — єврея, який намагався вижити в окупованій німцями Польщі. Він дивом уникає потрапляння до концтабору і залишається сам у майже порожньому місті без їжі та дому.

 

«Втеча з Шоушенка»
(The Shawshank Redemption)

IMDb: 9,3

Екранізація роману Стівена Кінга про Енді Дюфрейна — засудженого за вбивство дружини та її коханця. Щоправда, він не пам'ятає нічого, що сталося тієї ночі.

Після суду його відправили в одну з найсуворіших в'язниць відбувати два довічні ув’язнення. У в'язниці він знаходить друзів, відновлює локальну бібліотеку та навчає інших ув'язнених. Випадково дізнавшись, що його засудили несправедливо, він наважується на втечу. Але чи зможе втілити свій план в реальність?

 

«Завжди кажи “так”»
(Yes Man)

IMDb: 6,8

Банківський працівник Карл Аллен звик усім відмовляти: він воліє сидіти сам удома і дивитися DVD, а не тусуватися з друзями в місцевому барі.

Одного разу Карл потрапляє на семінар саморозвитку, на якому наставник пропонує йому угоду: говорити «так» за будь-якої можливості, прохання чи пропозиції. А інакше — доля його суворо покарає.

Фільм заснований на однойменній автобіографічній книзі Денні Волласа, який влаштував собі челендж — протягом року відповідав «так» на всі прохання та запитання. Фільм надихає дивитися на речі під іншим кутом і не втрачати можливості, які можуть змінити життя.

 

«1+1»
(Intouchables)

IMDb: 8,5

Фільм розповідає про дружбу двох чоловіків. Аристократ Філіп паралізований після аварії на дельтаплані, а його новий працівник Дріс виглядає так, ніби не протримається на посаді доглядальника навіть тиждень. Але хто б міг подумати, що саме він навчить Філіпа знову радіти життю.

Засновано на реальних подіях.

 

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич