Як створювати логотипи, картинки та відео за допомогою ШІ | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Як створювати логотипи, картинки та відео за допомогою ШІ

Гайд із реальними креативами, які створив робот.

cover-642171ebe5008190274810.png

Продукти штучного інтелекту заполонили планету: ШІ пише книги, створює креативи і навіть складає університетські іспити. Всесвітньо відомі бренди, такі як Cosmopolitan та Vogue, теж піддалися тренду та випустили журнали з обкладинками, створеними ШІ.

Як легко, швидко, без навичок дизайну створювати фото- та відеокреативи для свого бізнесу за допомогою ШІ — розбираємося.

Які є ШІ-генератори зображень

#1. DALL·E 2 від Open AI

Першу у світі обкладинку за допомогою нейромережі DALL·E 2 створив американський Cosmopolitan. Картинку, що потрапила на головну сторінку журналу, ШІ згенерував у відповідь на запит «ширококутний знімок з нижнього ракурсу жінки-астронавта зі спортивною статурою, яка самовдоволено рухається до камери на Марсі в нескінченному Всесвіті в стилі цифрового мистецтва».

Розроблений OpenAI DALL·E 2 генерує зображення на основі текстових описів. Крім картинок з предметами (взуття, одяг, меблі), ШІ здатний створювати нові образи. Вони можуть бути не пов'язані з реальною сценою, об'єктом (персонажі, пейзажі) або навіть концепціями (емоції, ідеї).

Для початку роботи з DALL·E 2 потрібно зареєструватися на майданчику. Якщо ви вже використовували Chat GPT, створений тією ж компанією, то профіль підтягнеться автоматично. Після підтвердження імейла або номера телефону ви можете працювати з DALL·E 2.

Можна надати ШІ власний запит або натиснути кнопку Surprise me. Після кліка на «Згенерувати» DALL·E 2 створить 4 зображення 1024x1024 за заданим описом. Для техзавдання боту можна надсилати до 400 символів.

Якщо хочете створити максимально реалістичне зображення, додайте в ТЗ модель камери, фокусну відстань об'єктива та тип освітлення (студійне освітлення, глибокі тіні). Поки ви не звикнете до того, скільки деталей потрібно включити до опису, щоб отримати бажане, доведеться витрачати багато часу на корекцію першого малюнка.

Ми попросили робота створити паковання для молочної продукції в українському стилі:

На наступному екрані можна завантажити зображення, відредагувати його, пошукати схожі або поділитися ним. Наприклад, ми вибрали потрібну картинку і прибрали з неї напис за допомогою гумки:

Крім гумки, в редакторі є можливість завантажити власне зображення і «вбудувати» його в згенероване або додати більше пікселів для розширення зображення. А ще можна створити варіанти на основі вибраного зображення — DALL·E 2 запропонує 4 альтернативні версії.

Сервіс вміє не тільки генерувати картинки сам, а й створювати їх на базі завантаженого вами зображення. Кнопка Upload розташована поруч із рядком пошуку. При завантаженні зображення буде обрізане до квадрата.

Спочатку ми попросили ШІ зробити варіації картини Сандро Боттічеллі «Народження Венери». Однак бот відмовився — або через авторські права, або через оголену натуру.

Але автор тексту не здалася і відправила DALL·E 2 фото свого собаки, оскільки пес не може поскаржитися на порушення авторських прав (хоча варто було б, дивлячись на результат). Ось які 4 варіації вийшли:

Малоймовірно, що DALL·E 2 дасть бажані результати з першого разу. Найімовірніше, вам доведеться редагувати зображення, написавши нові підказки.

Лайфхак: графічний дизайнер Гай Парсонс створив книгу підказок DALL·E 2. Він пропонує кілька корисних порад, щоб отримати максимальну віддачу від цього генератора мистецтва. Для ілюстрації наведено приклади різних стилів і текстур. Парсонс також показує, як ви можете використати стилі з історії мистецтва у підказках для цікавих результатів.

У посібнику зазначається: навіть творці DALL·E 2 не мають уявлення, що саме їхній інструмент знає, а що — ні. Користувачі самі повинні зрозуміти, на що він здатний і як змусити його робити те, чого вони хочуть.

Ціна: після реєстрації усі користувачі отримують 50 безплатних кредитів/генерацій — цього достатньо, щоби зрозуміти, як працює інструмент. Потім сервіс нараховує 15 безплатних кредитів  DALL·E 2 щомісяця. Далі можна «докупити» 115 кредитів за $15 — цього вистачить для створення 460 зображень.

Мова: інтерфейс програми англійською, і запити бот теж краще сприймає цією мовою. Проте запит українською сервіс зрозумів.

#2. Midjourney

Генератор зображень із штучним інтелектом Midjourney працює на платформі Discord: ви відправляєте текст у чат, а бот відповідає 4 картинками. Якщо вам подобається одна з них, можна прокачати зображення.

Отримати доступ до Midjourney просто: якщо у вас вже є обліковий запис Discord, то навіть не доведеться реєструватися. Зайти на канал можна, натиснувши кнопку «Приєднатися до бета-версії» на сайті Midjourney.

Для початку роботи відкрийте будь-яку кімнату під назвою «Новачок» (newbies). Між ними немає реальної різниці, тож можна використовувати яку завгодно.

Щоби Midjourney почав роботу, запустіть команду Discord: введіть /imagine і в новому полі prompt — текстовий опис того, що хочете згенерувати. Перш ніж почати, натисніть кнопку «Прийняти ToS» (Terms of Service — правила використання сервісу). Без цього робот не розпочне роботу.

Наприклад ми попросили Midjourney згенерувати обкладинку для нашого журналу.

Після того, як ми відзначили зображення V1 та оновили запит, результат вийшов таким:

Ціна: від $10 на місяць.

Мова: англійська.

#3. Dreamstudio

Основна відмінність цього сервісу — відкритий початковий код. На його базі кожен може створювати інструменти, які хоче.

Якщо у вас немає сил та бажання будувати власний допоміжний продукт, можна просто користуватися цим ШІ так само, як іншими генераторами. Принцип роботи для звичайного користувача практично не відрізняється.

Для старту вводимо максимально докладний опис того, що потрібно намалювати, — і вибираємо з зображень, що з'явилися, або «доливаємо» деталі.

Плюшка Dreamstudio — можливість перетворювати намальований користувачем базовий ескіз на якісне зображення або створювати картинку на основі завантаженої. Під час роботи можна змінювати деякі параметри, наприклад, ширину та висоту.

Задача з зірочкою: просимо додати на картину «Зоряна ніч» Ван Гога інопланетян у рожевих костюмах. Верхня картинка праворуч — дуже навіть може бути.

Ціна: після реєстрації ви отримуєте 200 кредитів (один дорівнює одному прямокутному зображенню). Після цього 1 тис. кредитів коштуватимуть 10 фунтів.

Мова: англійська.

#4. Photosonic

Photosonic — один з найбільш простих і зрозумілих користувачеві сервісів ШІ. Він відрізняється мінімалістичним інтерфейсом і безліччю варіантів стилізації картинок. Тому вам не доведеться вникати у складні процеси, а виконати потрібне завдання буде легше.

Щоби розпочати роботу, виберіть стиль картинки, її розмір, опишіть деталі та натисніть Generate.

Ось що робот згенерував на наш запит про Тадж-Махал у стилі «Painting»:

А ось що сервіс запропонував як логотип для бренда здорової їжі:

А ось так той самий запит виглядає у стилі аніме:

Важливо: зображення, створені у безплатній версії, будуть з вотермарком.

Ціна: 10 безплатних картинок після реєстрації, надалі — $10 за 100 зображень.

Мова: англійська.

#5. Playground AI

Playground AI — це онлайн-платформа для створення зображень, яка використовує відразу два популярні «рушії» ШІ — Stable Diffusion і DALL·E 2. Сервіс вміє генерувати картинки сам і працювати з завантаженими.

У лівому верхньому кутку ви можете вибрати стиль майбутнього зображення: починаючи від вайбу реклами парфумів і закінчуючи кіберпанком. У правому кутку можна вибрати тип ШІ (у безплатній версії тільки Stable Diffusion), розмір картинки, її якість, деталізацію та кількість зображень для генерації.

Для тесту ми попросили сервіс зробити логотип для додатку Laba, завантаживши для прикладу наше актуальне лого:

А такий логотип робот створив без прикладу, з тим самим описом, але з додатковою інформацією про те, що ми — український бренд:

Важливий бонус: у цьому редакторі можна одразу вносити зміни у зображення, створені ШI. Далі ми попросили замінити колір фону варіанта, що сподобався:

Ціна: безплатний обліковий запис надасть вам 1 тис. зображень на день на використання Stable Diffusion. У PRO плані:

  • 2000 зображень з використанням Stable Diffusion коштуватимуть $15/місяць;
  • 800 генерацій на DALL·E 2 — $10/місяць.

Мова: англійська.

А що з відео: які є відеогенератори

#1. Pictory

Pictory — генератор відео зі штучним інтелектом, який дозволяє легко створювати та редагувати високоякісні ролики. У сервісу доволі велика бібліотека – 3+ млн безплатних кліпів та фото. Сервіс може самостійно створювати відео, наприклад, на основі статті.

Ми попросили Pictory згенерувати ролик на основі нещодавньої статті у блозі.

Спочатку ШІ аналізує текст і шукає ключові слова. Потім розбиває матеріал на сцени майбутнього відео. Запропоновані сервісом сцени можна відредагувати:

На наступному етапі можна обрати візуальне оформлення з бази сервісу або завантажити власне. Спочатку визначаємося з виглядом та стилем тексту:

У вибраному шаблоні відзначаємо потрібний формат відео:

Для заставки сервіс за замовчуванням взяв картинку зі статті, але її можна замінити, як і тло інших слайдів:

Крім того, до кожного слайда можна додати звук: записати у сервісі або завантажити готовий.

Коли ви вибрали фон для всіх слайдів, внесли правки в текст і підібрали фоновий звук — сервіс генерує готовий ролик.

Ось що в нас вийшло:

 

Генерація цього відео тривалістю 2 хвилини зайняла у сервісу 7 хвилин. Загалом на створення ролика з нуля пішло близько 20 хвилин — лише за рахунок мук вибору потрібного відеофону серед усіх, які сподобалися.

Ціна: є безплатна пробна версія та 3 платні плани — від $19 на місяць.

Мова: інтерфейс англійською, але розпізнає 30 мов світу.

#2. FlexiClip

Одна з переваг FlexiClip — величезна бібліотека шаблонів та можливість адаптувати їх під себе. Крім того, сервіс співпрацює з фото- та відеостоками (4+ млн безплатних файлів). Це означає, що ви можете використовувати стікові зображення для створення свого проєкту, не хвилюючись через авторські права і нічого додатково не купуючи.

FlexiClip дозволяє безплатно завантажувати навіть відео зі стоковими елементами, але додасть свій водяний знак на ролик. Щоби позбутися вотермарка, потрібно оплатити послугу.

У середньому створення ролика займає в ШІ від 5 до 15 хвилин. Інструмент вміє поєднувати фотографії, кліпи та музику для створення професійних відео.

Під час вибору шаблону можна відразу вказати потрібні розміри: по дефолту сервіс пропонує адаптацію під соцмережі — пост та сторіз — або звичайне відео.

Далі починається кастомізація ролика: можна змінювати місцями кадри, завантажувати свої включення, змінювати текст, тривалість кадрів, загальний час відео тощо.

Крім того, можна вибрати мову, якою відтворюватиметься текст, і навіть акцент: наприклад, для англійської їх передбачено 6. Приємний бонус — сервіс розмовляє українською. А ще можна вибрати стать диктора. Відтворення голосу частково схоже на те, як говорить Siri — лише у «живішому» варіанті.

Інколи FlexiClip не витримує навантаження і сторінка оновлюється. Неприємно, але не критично, оскільки кожна зміна зберігається автоматично — і ви не втрачаєте прогресу.

Ціна:

  • Базовий: $4,19 на місяць
  • Плюс: $6,99 на місяць
  • Бізнес: $13,99 на місяць

Мова: англійська.

#3. Designs.ai

Videomaker — удосконалений алгоритм штучного інтелекту, який сам вибирає найкращі зображення та відео як тло для ваших сцен.

Робочий процес у цьому сервісі виглядає так:

#1. Відкрити AI Videomaker

#2. Написати заголовок

#3. Написати сценарій для відео (сервіс поки не підтримує українську, у варіантах вибору є кілька європейських, слов'янських та арабських мов)

#4. Вибрати колір шрифту

#5. Вибрати СТА

#6. Вибрати мову

#7. Вибрати голос ШІ

#8. Зберегти готовий ролик

Створені сервісом відео можна редагувати: змінювати фон, шаблон. Щоби зберегти ролик, потрібно зареєструватись.

Ціна: безплатна промоверсія та від $29 на місяць за платний пакет.

Мова: англійська.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Проджект-менеджер в ІТ»
Бізнес і управління
Веде Артем Шаповал
14 травня 4 липня
Артем Шаповал