#LABAPEOPLE: Ілля Рейніш | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

#labapeople: Ілля Рейніш

Керівник відділу продажу освітньої платформи LABA про найважливішу навичку у бізнесі.

cover-65eeffa03decb806780736.jpg

Ілля Рейніш — тренер з продажу та бізнес-консультант. Займався продажем в IPS (Isaac Pintosevich Systems), Amazon Chamber of Commerce etc. Побудував відділ продажу у LABA в Україна та закордоном.

З Іллею ми говорили про те, як правильно продавати та чому бути продажником — перспективно, прибутково та дуже цікаво. Обговорили ставлення до грошей, невпевнених у собі людей та мрії, які рухають нами день у день.

 


Я — звичайний хлопець, який випадково потрапив у відділ продажу. До цього я вірив у міф про те, що продавати — це погано. Зараз живу за внутрішніми законами моралі, займаюся улюбленою справою та допомагаю іншим.

Коли мені було п'ять років, мої батьки розлучилися. Ми з мамою жили набагато скромніше, ніж батько. Він скористався цим і впливав на мене матеріально. Наприклад, часто говорив мені про те, що якщо не зроблю чогось, він не дасть мені грошей. Так, він маніпулював і з його допомогою я справді добре вчився, щоб отримати якусь копійку.

Але в одинадцятому класі влаштувався працювати в одну політичну компанію та почав заробляти тисячу гривень на тиждень. Мені тоді здавалося, що можу купити весь світ. Я відчув внутрішню свободу і був вдячний моєму батькові за цей поштовх. В одну мить я взяв і подорослішав.

Немає жодної у світі людини, яка вміє одразу круто продавати — без попередніх знань.

Цієї навички потрібно вчитися за допомогою досвіду, перших спроб, спілкування та цінної інформації від фахівців-практиків.

Є класичні міфи продажу в тому, що продажником потрібно народитися. Що продавати — це погано і навіть соромно. Але, незалежно від усіх цих упереджень, важливо просто працювати екологічно.

Якщо ти продаєш якісний товар чи послугу, тоді можеш говорити з людьми відкрито та використовувати будь-які методи.

Рекомендуємо прочитати:

img-rainish-62fce9a2b5ac3690331363.jpg

Як створити відділ продажу за 6 днів: навчає комерційний директор Laba

Читати

Ми постійно щось продаємо. Коли я йду просити підвищення своєї заробітної плати до начальника, я продаю себе як співробітника. Пропонуючи дівчині піти на той чи інший фільм, я продаю їй те кіно, яке мені подобається. І так відбувається абсолютно з усіма речами.

Продаж — це не лише обмін на гроші. Абсолютно всі наші дії — це продаж. І це одна з найважливіших навичок у житті. Тому що завдяки вмінню вести переговори можна багато чого досягти.

У продажі та у сфері IT ти можеш заробляти гарні гроші, займаючи звичайну, середню посаду.

Продаж — це проста формула, яку може опанувати будь-яка грамотна людина.

На одному з тренінгів почув фразу про те, що менеджер із продажу — людина, яка дає обіцянки. І я із цим повністю згоден. Тому завжди і всім раджу дотримуватися екологічності та продавати щось важливе та цінне.

А ще бути чесним і не перебільшувати важливість товару. Краще сказати менше, ніж потім розчарувати людину, яка купила те, що ви продаєте.

Усі ми хочемо бути щасливими та проживати своє життя особливо. Але дуже часто не досягаємо своїх цілей. Нас не навчають цього у школі, не виховують правильно батьки. Університети випускають технарів, філологів, юристів, але не вчать найважливішого — як користуватися своїми знаннями, будувати кар'єру, ставити і досягати цілі, як продавати себе.

Ми не знаємо, як здобути внутрішню впевненість, наполегливість, брати на себе відповідальність. Саме тому кожна людина має рівно те, на що заслуговує і те, до чого доклала своїх зусиль.

Я теж хочу лежати на дивані та спостерігати, як зверху на мою голову падають долари. Але щоб так було, треба спочатку заробити сто мільйонів, найняти людину та попросити її сипати їх на тебе.

Коли я вперше прийшов у компанію продавати, перші два дні у мене не виходило нічого. Наді мною всі сміялися, постійно жартували. Усередині був якийсь дискомфорт, який не давав мені розкритися і зробити угоду. Після двох складних днів настали вихідні.

І я, добре подумавши, вирішив дати собі ще один шанс і спробувати ще раз у понеділок. І ось якщо в мене знову нічого не вийде, тоді треба буде просто визнати, що я помилявся і що продаж — це не моє. Зрештою, наступного тижня замість одного договору я підписав три. А потім встановив рекорд компанії за результативністю.

Рекомендуємо прочитати:

img-641846aa668e4901624439.png

«Всі мої працівники можуть стати топовими продажниками, потрібен час»

Читати

Не все виходить зробити з першого разу. До того, як Едісону вдалося зробити першу лампочку, він зробив сім тисяч спроб. І коли в нього запитали, як він зміг після стількох помилок і невдач продовжувати, він відповів: «Ну чому ж невдач? Я тепер знаю сім тисяч способів того, як зробити так, щоби лампочка не горіла».

Продаж, як жонглювання. З першого разу не все може вийти. Головне — поставити собі ціль і розуміти, для чого ти це робиш.

Коли починаєш більше заробляти, потрібно вміти більше витрачати. І не має значення — чи відкладаєш ти на квартиру, чи просто зберігаєш гроші у сейфі. Важливо заохочувати себе за виконану роботу — інакше втрачається сенс. Гроші не допомагають жити, коли вони просто лежать у тумбочці.

Потрібно вміти витрачати зароблене. У мене, наприклад, є мрія побувати у різних країнах. І я тут погоджуюся з фразою: «Яка різниця, скільки років твоїм кедам, якщо ти гуляєш у них Парижем». У житті потрібно вміти правильно розставляти пріоритети та йти до своїх мрій.

Коли кажуть, що в нашій країні немає роботи — це неправда. Просто людям не вистачає рішучості робити те, що їм хочеться. Пробувати, ризикувати, досягати своїх цілей.

Що мене спонукає йти вперед? Бажання стати найкращим серед інших. Це підвищує мою впевненість у собі, приносить задоволення. Немає сенсу бути десь позаду — і це дуже здорове бажання. Амбіції допомагають розвиватись.

Я мрію купити футбольний клуб десь в Англії чи Іспанії. І я вірю, що все це можна реалізувати. Потрібно просто трохи почекати.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Директор з продажів»
Бізнес і управління
Веде Ілля Рейніш
28 травня 2 липня
Ілля Рейніш