Окей, Google: 8 фільмів про діджитал-епоху | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Окей, Google: 8 фільмів про діджитал-епоху

Історії про першого стрімера і кохання з операційкою.

cover-65844e36ed834674797464.jpg

Масони, Око Саурона — конспірологічні теорії про те, що хтось зверху вершить долі світу, існують дуже давно. Але сьогодні контроль за нашим життям майже повністю перехопили технології.

Чи варто цьому дивуватися в розпал діджитал-епохи, коли холодильник сам підказує, що можна приготувати з продуктів на полицях, а робот-пилосос підпрацьовує кур'єром?

Ми зібрали 8 фільмів про діджітал-реальність: у них машини почуваються людьми, люди закохуються у роботів, а світ перестає існувати за межами екрана гаджета. Enjoy!

#1. Вона/ Her

IMDb: 8

Люди, які уткнулися в гаджети, — звична картинка в наші дні. Ми знайомимося в інтернеті та вітаємо близьких зі святами у соцмережах. Але навіть так, через екрани смартфонів, ми спілкуємося з реальними людьми (окрім Акінатора, звичайно).

Світ у фільмі «Вона» мало відрізняється від нашого, за винятком одного нюансу — високотехнологічної операційної системи зі штучним інтелектом. Багато людей спілкуються зі своїми операційними системами. Ось і головний герой фільму Теодор після розлучення знайшов втіху у розмовах із системою на ім'я Саманта.

Чи є майбутнє у таких стосунків? Про це знає лише штучний інтелект та всі, хто додивився фільм до кінця.

 

#2. Я скоро повернуся (Чорне дзеркало, 2 сезон, 1 серія) / Be Right Back 

IMDb: 8

Кожен, хто одного разу втрачав близьку людину, мріє хоча б раз обійняти її знову. Головна героїня серії Марта нещодавно поховала свого чоловіка Еша. Намагаючись пережити втрату, жінка створює його віртуальну копію за допомогою сервісу, який аналізує листування, аудіозаписи, фото, відео та статуси у соцмережах. Копія відповідає так, як це робив би Еш, його голосом та виразами, і Марта справляється з горем, проводячи багато часу у розмовах із віртуальним клоном.

Технології не стоять на місці, і через деякий час сервіс пропонує Марті замовити копію тіла її чоловіка, яка поводиться і розмовляє, як Еш, але не відчуває емоцій.

Як складеться життя Марти та її дитини з роботом, і чи зможе вона зробити сім'ю щасливою — головна загадка серії «Чорного дзеркала».

 

#3. Умови, які ми приймаємо/ Terms and Conditions May Apply

IMDb: 7,3

Цей фільм — must see для тих, хто натискає кнопку «приймаю умови», не читаючи користувацьку угоду. Тобто, для всіх нас.

Чи знаєте ви, що Amazon, Yahoo і Facebook можуть передавати персональні дані владі, навіть не повідомляючи вас? А що Instagram може продавати ваші особисті фото без дозволу і, певна річ, не ділячись прибутком?

Документалка, страшніша за будь-який горор, просто і зрозуміло розповідає про користувацькі угоди й темну сторону інтернету.

 

#4. Ми живемо на публіку/ We Live in Public

IMDb: 7,2

Як у доінстаграмну епоху люди розповідали світові про те, о котрій прокинулися, що їли на сніданок і кого цілували перед сном? У цій документалці розповідається історія Джоша Гарісса, проєкти якого у 90-х підірвали інтернет і телебачення.

Гарріса вважають першопроходцем інтернету: задовго до того, як життя на публіку стало буденністю, він запустив два шоу, де показував людей у реальному часі.

Рекомендуємо прочитати:

img-22-movies-6261268f253a4364487169.jpg

22 документалки, що розширюють кругозір

Читати

У 1999 році, до появи соцмереж, вийшов проєкт «Тихо: Ми живемо у всіх на очах», де 100 людей провели цілий місяць в одиночних камерах підземного бункера в центрі Нью-Йорка.

Через деякий час Гарріс оточив себе камерами і почав робити стрім про власне життя — у всіх подробицях. Існування в режимі 24/7 під поглядом сотень людей не минулося без наслідків: Джош був змушений звернутися за психологічною допомогою.

Як жити під прицілом камер у замкнутому просторі й від цього збожеволіти? Чому людям таке цікаве рутинне побутове життя інших? У цьому розбираються автори фільму.

 

#5. Початковий код/ Source Code  

IMDb: 7,5

Як це — дізнатися, що через 8 хвилин ви та десятки інших пасажирів поїзда помруть від вибуху? А якщо додати той факт, що ви — це не зовсім ви, а лише свідомість у чужому тілі?

Однієї миті Колтер Стівенс опинився саме в такій ситуації. Герой прокидається у дивній капсулі, де через екран монітора йому повідомляють, що він потрапив до спеціальної програми — початковий код. З її допомогою людина може знову прожити останні 8 хвилин до смерті. Завдання Стівенса — за цей час знайти та знешкодити бомбу.

А поки герой не врятує всіх людей у поїзді, він помиратиме знову і знову, і проживатиме ці 8 хвилин спочатку. «День бабака» з елементами трилера.

 

#6. Уразливість нульових днів/ Zero Days

IMDb: 7,8

Біологічна зброя чи ядерні бомби? О ні, війна нового покоління йде у цифровому просторі.

Фільм розповідає про витоки, наслідки та масштаби кібервійни, яка велася за допомогою вірусу нового покоління — Stuxnet. Режисер Алекс Гібні розбирається, звідки взявся невідомий та руйнівний вірус, які політичні сили стоять за його розробкою та що буде, якщо один невеликий файл та флешка назавжди знищать той інтернет, який ми знаємо.

Документалка про те, що в кіберпросторі ніхто не може почуватися безпечно.

 

#7. Із машини/ Ex Machina

IMDb: 7,7

Програміст Калеб Сміт приїжджає до відокремленого будинку в горах, щоб попрацювати над дуже секретним проєктом знаменитого мільярдера. Вже на місці Калеб дізнається, що його завдання — протестувати високотехнологічний штучний інтелект на ім'я Ава.

Протягом тижня програміст має оцінити якість роботи з ШІ. Нейтан, автор Ави, ускладнив завдання для Калеба, вдосконаливши штучний інтелект характеристиками жінки, які є привабливими для програміста.

Хто кого насправді тестує, до чого тут комплекс Бога, і що буде, якщо машина відчує себе людиною — дізнаємось у фіналі.

 

#8. О, інтернет! Мрії цифрового світу/ Lo and Behold: Reveries of the Connected World

IMDb: 7.0

Документалка, де розбирають інтернет по кісточках. Кінорежисер Вернер Герцог вивчає минуле, сьогодення та майбутнє Всесвітньої павутини.

Режисер проводить інтерв'ю з піонерами кіберпростору: Ілоном Маском, винахідником інтернет-протоколу Бобом Каном та знаменитим хакером Кевіном Митником. Герцог намагається розібратися, як онлайн-світ змінив реальність — від бізнесу до освіти, від космічних подорожей до охорони здоров'я, від розваг до особистого життя.

Герцог стверджує: у світі, де до інтернет-залежності схильні навіть буддійські ченці, вже нічого не буде як раніше. Що привело режисера до цієї думки — дивіться самі.

 

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич