10 біографічних фільмів про перемогу над обставинами | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

10 біографічних фільмів про перемогу над обставинами

Реальні історії, які допоможуть повірити у себе.

cover-6491a06967e74439431343.png

Іноді фільми змушують нас по-новому поглянути на себе та навколишній світ. Адже під час перегляду ми здатні пережити ті самі психологічні трансформації, що й герої на екрані.

Зібрали 10 біографічних фільмів про відомих людей, які вірили в себе та перемагали свої страхи.

«Зелена книга»
(Green Book)

Рейтинг IMDb: 8,2

1960-ті роки, афроамериканський джазовий піаніст Дон Ширлі вирушає на гастролі півднем США. Супроводжує його білий водій-викидайло. На сцені Дона зустрічають оваціями, але поза концертним залом він піддається дискримінації. Цей тур — боротьба з расовою сегрегацією, а головна зброя Ширлі — музика.

 

«Теорія всього»
(The Theory of Everything)

Рейтинг IMDb: 7,7

21-річному фізику Стівену Гокінгу діагностують невиліковну хворобу — бічний аміотрофічний склероз. Це означає, що незабаром тіло перестане його слухатися: він втратить здатність говорити і ходити, а через 2 роки взагалі помре.

«Поки є життя — є надія», — говорить Гокінг і починає боротися за себе. Він стає значною фігурою у науковому світі: викладає космологічну теорію, представляє теорію випаровування чорних дірок і вводить поняття «випромінювання Гокінга». А замість визначеного короткого життя доживає до 76 років.

 

«Джулі та Джулія: Готуємо щастя за рецептом»
(Julie & Julia)

Рейтинг IMDb: 7,0

1949 рік, американка Джулія Чайлд приїжджає до Франції після Другої світової війни. Вона віртуозно опановує кулінарне мистецтво, відкриває власну школу і працює над енциклопедією французької кухні англійською мовою. Мрія Джулії — навчити готувати всіх американок. Їй це вдасться: за 40 років вона випустить 15 книг та 12 телешоу, стане народною улюбленицею та першою жінкою у Залі слави Кулінарного інституту Америки.

 

«Піаніст»
(The Pianist)

Рейтинг IMDb: 8,5

Історія польського музиканта єврейського походження Владислава Шпільмана розгортається за часів Другої світової війни. Німеччина окуповує Польщу, у країні починає діяти нацистська расова політика — євреїв знищують. Піаніст Шпільман стикається з жорстокими гоніннями, страхами та самотністю, але все ж таки залишається живим.

 

«Моя ліва нога»
(My Left Foot: The Story of Christie Brown)

Рейтинг IMDb: 7,9

Це справжня історія ірландця Крісті Брауна. Він народився із церебральним паралічем і не міг контролювати власне тіло. Але в 5 років Брауну вдалося поворухнути лівою ногою. Так почалася його рішуча боротьба з недугою. Затиснувши пензлик між пальцями, Крісті почав малювати портрети та пейзажі. Ліва нога прославила його як художника, а згодом — і як письменника.

 

«Я, Тоня»
(I, Tonya)

Рейтинг IMDb: 7,5

Це біографічна драма про американську фігуристку Тоню Гардінг. Славу їй приніс потрійний аксель — 1991 року вона виграла чемпіонат США з фігурного катання, виконавши цей найскладніший стрибок.

На світових змаганнях Тоня стала другою. Але, незважаючи на спортивні успіхи, фігуристка довгі роки зазнавала насильства — її била вимоглива мати, вітчим, а потім чоловік. Проте Тоня прагнула впоратися з усіма проблемами і побудувати успішну кар'єру.

 

«Авіатор»
(The Aviator)

Рейтинг IMDb: 7,5

Молодий мільярдер Говард Г'юз мав дві пристрасті — кінематограф та авіацію. Він знімав успішні фільми, конструював літаки, встановлював авіарекорди, облетів планету та займався військовими розробками.

Це фільм про людину, яка прагнула здійснити прорив в авіації. Про новатора, що спродюсував понад 30 кінокартин, використовуючи оригінальні технології. І про шаленого винахідника, яким рухали його ідеї.

 

«12 років рабства»
(12 Years a Slave)

Рейтинг IMDb: 8,1

Соломон Нортап — вільний афроамериканець. Він має освіту, дружину і дітей, а на життя заробляє музикою. Один вечір 1841 року визначить його долю на 12 наступних років. Соломона викрадають і продають работоргівці. Його життя вкрали, розлучили із сім'єю, прирекли на приниження й важку роботу на плантаціях. Соломон прагне свободи та поверне її собі через 12 років.

 

«Персеполіс»
(Persepolis)

Рейтинг IMDb: 8,0

Це історія про боротьбу за свою свободу, яку розповіла іранська дівчина Марджан. Вона була школяркою, коли відбулася Ісламська революція, скинули шаха і розпочалася ірано-іракська війна. Марджан пам'ятає, як затверджувався новий режим, закони ставали суворішими, а надії змінювалися страхом.

Волелюбна Марджан покине батьківщину, мігруючи до Європи. Там вона створить автобіографічний комікс, а згодом анімаційний фільм про своє життя в Ірані.

 

«Фріда»
(Frida)

Рейтинг IMDb: 7,4

У 18 років Фріда Кало потрапила в автокатастрофу, зазнала тяжких травм, перенесла понад 30 операцій, але не втратила любові до життя. Випадкова аварія прикувала дівчину до ліжка та підштовхнула до творчості — Фріда почала писати автопортрети, які прославили її на весь світ.

Живопис Кало — яскрава екскурсія дорогою її життя. Мексиканська художниця прожила 47 років, створила понад 150 картин, сформувала власний унікальний стиль та увічнила своє ім'я.

 

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Корпоративна культура»
HR і рекрутинг
Веде Ольга Тарасевич
23 травня 25 червня
Ольга Тарасевич