Як створити сильний HR-бренд організації Бізнес-школа LABA (ЛАБА)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

Як 5 великих компаній будували свій HR-бренд

Успішні кейси HR-брендингу.

cover-649428f578a5e396798415.png

Створення бренда роботодавця — це стратегічне завдання. Успішно розв’язавши його, ви отримаєте зацікавлених кандидатів і лояльних працівників.

Переклали статтю з французького блогу ParlonsRH про сміливі та нестандартні спроби компаній створити привабливий HR-бренд.

#1. Mazars: сучасні технології

Mazars — міжнародний спеціаліст податкового та бізнес-консалтингу — отримує понад 15 000 резюме на рік. Це втричі більше, ніж десять років тому. Як компанія досягла такого успіху? Чому бренд настільки привабливий?

Компанія активно залучила всі соціальні мережі: від Twitter та LinkedIn до Facebook та YouTube.

1. У 2014 році запустив анімаційний вебсеріал на YouTube «Мазаріанці: не такі, як усі». Ціль: показати виняткові якості працівників, креативний підхід, бажання робити максимум для клієнтів.

 

2. У 2015 році компанія запропонувала кандидатам подавати заявку через інтерактивний Dynamic CV. Він перетворює стандартну інформацію (освіту, досвід роботи тощо) на анімовану форму.

 

Кандидат сам обирає, в якому вигляді хоче подати резюме, щоб зробити його привабливішим для роботодавця.

3. У 2018 році Mazars запустив серіал «Ніхто не досконалий» в Instagram. Його героями стали справжні працівники компанії. У коротких смішних відео показано щоденне життя компанії та офісу як місця, де цікаво та приємно проводити час.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Mazars Recrute (@mazarsrecrute)

4. На цьому компанія не зупинилася: використовуючи інструменти доповненої реальності, Mazars створила 4 мінігри. Проходячи їх, кандидати дізнаються про основні цінності компанії та з'ясовують, чи є у них Mazars Touch. Понад 16 000 гравців уже перевірили себе.

 

#2. Virgin Atlantic Airways: у режимі супергероя

Цей відеоролик був знятий авіакомпанією у 2013 році, а говорять про нього досі.

 

Відео змонтовано як трейлер блокбастера. Авіакомпанія просуває бренд роботодавця, спираючись на винятковість і силу своїх працівників. Тут вони представлені як справжні супергерої, які вирішили використати свій потенціал для роботи на Virgin Atlantic Airways та її клієнтів.

У чому успіх цього відео з погляду бренда роботодавця?

  • Ролик оригінальний: він показує, що ситуація в самій компанії весела, зухвала і креативна.
  • Компанія заявляє, що їй потрібно набагато більше, ніж компетентні кадри. Вона шукає талановитих і незвичайних працівників.
  • Працівники всіх відділень (технічний відділ, маркетинг, PR) в першу чергу думають про клієнтів та готові надати їм будь-яку допомогу.

#3. Spotify: «Приєднаєшся до групи?»

Spotify — платформа для прослуховування музики — запустила акцію «Join the band?» у жовтні 2018 року. Її мета — залучення талантів через плейлист.

Прийом вельми оригінальний: назви пісень, зібраних в одному плейлисті, складаються у зрозуміле повідомлення:

«Привіт, мене звуть Андре (ім'я рекрутера). Я мисливець на ніндзя. Вірте чи ні, я шукаю кандидатів [...]»

Немає інформації про те, як подібна кампанія вплинула на кількість заявок від кандидатів. Однак те, що про шведську платформу заговорили у всьому світі, — це факт.

Це приклад, як компанія формує образ креативної організації з молодими працівниками та інноваційним підходом до всього.

#4. Saint-Gobain: онлайн-виставка про компанію

У 2017 році Saint-Gobain — великий французький виробник будівельних матеріалів — вирішив оновити свій бренд роботодавця. Вони стали позиціювати себе як компанію, яка не тільки виробляє якісні матеріали, а й поділяє цінності працівників.

І це їй вдалося. У 2016 році в дослідженні «Нові працівники Saint-Gobain» 68% нових фахівців сказали, що стосунки з колегами такі ж гарні або навіть кращі, ніж вони сподівалися.

Компанія запустила вебсайт, де розповіла історію Saint-Gobain з 1665 року до сьогодні. Відвідувачі (кандидати, працівники чи партнери) опиняються на онлайн-виставці промислового гіганта, де розповідається про цінності компанії, її місце у світі, корпоративну культуру та працівників.

Одна з головних цілей Saint-Gobain — залучити молодих фахівців і зробити образ компанії більш сучасним та інноваційним. Так, у 2017 році вони запустили Live Journey. Протягом п'яти днів компанія вела до 19 прямих трансляцій на Facebook та Weibo, до яких приєдналися відвідувачі зі 107 країн.

Компанія провела «день відкритих дверей» із потенційними кандидатами у цифровому форматі. Майбутні працівники могли поспілкуватися із нинішніми, побачити виробництво та офісне життя Saint Gobain у прямому ефірі.

Акція Live Journey отримала Гран-прі HR Creativity у номінації «Комунікація та заходи».

Рекомендуємо прочитати:

img-63ff68c226ac7490905412.png

«Не будуйте HR-бренд на брехливих обіцянках, бо фанати стануть хейтерами»

Читати

#5. Deloitte: приклад успішної стратегії у мережі

Консалтингова компанія Deloitte запустила окремий сайт, присвячений пошуку працівників. Вони розмістили ключову інформацію про себе та свої цінності (мобільність, спільна робота, інновації) у вигляді інфографіки.

На сайті також публікуються оголошення про вакансії, на які зацікавлені фахівці можуть легко та швидко відгукнутися. Щороку на сайті реєструється близько 40 000 кандидатів.

Deloitte також впровадив спеціальну платформу на своїй сторінці Facebook та на сайті, де майбутні кандидати можуть поспілкуватися із сорока п'ятьма «послами» компанії. Так Deloitte демонструє, що виконує свої обіцянки у сфері управління персоналом і завжди відкритий для спілкування.

Компаніям часто не вистачає оригінальності й творчого підходу в роботі над HR-брендом. Ці приклади показують: якщо ви чітко знаєте, яке враження хочете справляти на майбутніх працівників і які саме кадри залучати, — не бійтеся давати волю уяві.

Смішні відеоролики, активне спілкування в соцмережах, гарний віжуал — все це може працювати для вас.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«HR-директор»
HR і рекрутинг
Веде Катерина Бандуровська
18 червня 1 серпня
Катерина Бандуровська