15 додатків та плейлистів з релакс-музикою для роботи | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

15 додатків і плейлістів з релакс-музикою для роботи

Звуки кафе, вітер у засніжених Альпах і кіберпанк.

cover-64c01f628b72b200696353.jpg

Звуки, що оточують людину, впливають на її продуктивність. Їх помірний рівень (70 децибел) здатний підвищити концентрацію та креативність. Водночас тихе офісне середовище (50 дБ) та високий рівень шуму (85 дБ — звук блендера) негативно впливають на нашу ефективність.

Кожен почувається комфортно у певній обстановці. Комусь підходить фоновий шум кав’ярні, хтось відчуває натхнення від звуків природи. А деякі люди стимулюють продуктивність за допомогою релакс-музики для роботи.

Ми підібрали 11+ додатків, які пропонують унікальні плейлісти: від звуку вітру в засніжених Альпах — до сай-фай саундтреків.

Музика для концентрації

#1. Focus@Will

музика для роботи

Ціни:

– 7 днів безплатного пробного періоду для персонального використання; 28 днів — для команд

– від $7,49 на місяць для особистого користування; від $2,75 — для команд від 5 осіб

Завантажити для iPad, iPhone | Завантажити для Android

Focus@Will — популярний музичний додаток для концентрації уваги, під час розробки якого команда спиралася на дослідження нейробіологів. Вчені стверджують, що певні типи музики допомагають людині підвищити продуктивність. Відповідно до рисерчу самої компанії, час фокусування найактивніших користувачів збільшується на 200–400%.

Ось як звучить сеанс релакс-музики для роботи:

 

Бібліотека сервісу охоплює безліч жанрів музики — електронна, uptempo, deep, dubstep, ембієнт. Ще Focus@Will пропонує кінематографічні, класичні, акустичні треки. А також атмосферні звуки природи, які візуалізують найвіддаленіші куточки світу.

Для того, щоб музичний сеанс став максимально продуктивним, Focus@Will пропонує використовувати таймер. Ось як це працює:

  • Користувач заходить у додаток та встановлює час: наскільки довго він планує працювати.
  • Вибирає музичний жанр: від альфа-чіл та фокус-спа — до звуків кафе.
  • Вибирає темп музики.
  • Вмикає трек і починає працювати, доки не з'явиться повідомлення таймера про завершення сеансу.
  • Focus@Will пропонує пройти опитування про те, наскільки продуктивно користувач провів час. Опираючись на ці дані, людина може вести журнал та підбирати музику для роботи, яка підходить їй найкраще.

#2. Headspace

релакс музика для роботи

Ціни:

– 7 або 14 днів пробної версії, залежно від періоду підписки

– $12,99 на місяць або $70 на рік

Завантажити для iOS | Завантажити для Android

Headspace — це універсальний майндфулнес-додаток з підбором релакс- та фокус-музики для роботи.

Багато хто з нас починає ранок з гортання соцмереж. Headspace підкаже, як переключитися на корисніші практики — наприклад, медитацію перед роботою.

Після цього можна обирати найоптимальнішу для вас музику. Headspace пропонує величезну бібліотеку — від саундскейпів до плейлістів знаменитих композиторів, таких як Ганс Циммер.

 

Приклад фокус-музики від Headspace

Звуки записуються у форматі 3D, завдяки чому дощ, припливи та відливи, шум хвиль — реалістичні та повністю занурюють слухача в особливий унікальний світ.

Ви не зможете передбачити, який новий звук з'явиться при прослуховуванні — мотор човна, пральної машини або оберт ключа запалювання. Списки відтворення дозволять вам сконцентруватися на своїх завданнях і забути про фактори, що відволікають.

#3. BrainFM

музика

Ціни:

– 3 дні пробного періоду

– $6.99 на місяць або $49.99 на рік

Завантажити для iOS | Завантажити для Android

BrainFM отримав фінансування від Національного наукового фонду США. З-поміж усіх інших це найбільш науково обґрунтований додаток, який допомагає сконцентруватися під час сеансу релакс-музики.

Команда BrainFM розробила особливий спосіб прослуховування — ритмічні звуки, здатні стимулювати інтелектуальну діяльність.

 

Приклад фокус-музики від BrainFM

У величезній бібліотеці BrainFM ви зможете знайти тисячі треків із запатентованими звуками. Перед початком роботи зайдіть у програму та виберіть:

  • до якого стану хочете привести свій мозок (зосередитися, розслабитися чи помедитувати)
  • жанр музики (Lo-Fi, класика, пост-рок, ембієнт, саундтреки тощо)
  • вплив на продуктивність мозку (низький, середній, високий)
  • вид активності (поглиблена робота, навчання, творчість)

#4. Endel

підбірка

Ціни: 

– 7 днів пробного періоду

– $5.99 на місяць, $49.99 на рік; $89.99 — необмежена підписка

Завантажити для iOS | Завантажити для Android

Endel — додаток з релакс-музикою для роботи, розроблений на основі ШІ, а також досліджень нейронауки.

Штучний інтелект, вбудований у додаток, навчений реагувати на зовнішній шум і робить його менш чутним, що посилює концентрацію. Крім цього, він адаптує музику до оточення людини, визначаючи її місцезнаходження, час доби, погоду та інші фактори.

Музична бібліотека Endel не така велика, як у BrainFM, проте завдяки ШІ вона персоналізована. Ви самі зможете визначити найбільш оптимальний саундскейп, залежно від своєї активності — deep work, творчість, читання, медитація, тренування.

 

Приклад фонового музичного ландшафту для концентрації від Endel

Endel також дає можливість інтегрувати треки найпопулярніших виконавців у певний звуковий ландшафт. Крім того, програма пропонує таймер для трекінгу продуктивності.

Робота за ранковою кавою — звуки кав’ярні

#5. Hipstersound

плейлист

Ціни: 3 треки доступні безплатно, Premium — $14,99

Hipstersound — це вебсервіс із музичною бібліотекою, що налічує понад 10 звукових просторів, які імітують звуки та атмосферу різних закладів. Наприклад:

  • кав’ярня в Парижі
  • ділова кав’ярня Техасу
  • гамірна кав’ярня Ріо-де-Жанейро
  • приємна розмова у данській кав’ярні

Ви можете вибрати близьку за духом атмосферу та почути знайомий стукіт чашок об блюдця, бадьорий ранковий шум, голоси відвідувачів, відчути діловий ритм столиць світу.

#6. I Miss My Cafe

музика для роботи в офісі

Ціни: безплатно, можна задонатити на каву команді I Miss My Cafe

I Miss My Cafe — ще один вебсервіс, який пропонує поринути в атмосферу кав’ярні. Затишний інтерфейс та простий функціонал створять особливий настрій для продуктивної роботи.

Ви зможете самостійно налаштувати звукове тло: голос баристи, звуки кавомашини, стукіт чашок, репліки відвідувачів і навіть потріскування вогню в каміні. Крім цього, залежно від настрою можна вибрати саундскейп сонячнячного або дощового дня.

I Miss My Cafe пропонує власну добірку треків від Spotify: плейліст інтегрований на сайті. Щоб отримати до нього повний доступ, потрібно купити Spotify Premium ($9.99 на місяць). Виберіть музику, увімкніть фонові звуки — і починайте роботу.

#7. Coffitivity

музика для роботи слухати

Ціни: є безплатна музична бібліотека; Premium — $9

Завантажити на Mac

Coffitivity — додаток з бібліотекою фонових звуків для роботи, який трохи розширив різноманітність саундскейпів. Тут доступні звуки не лише вуличного кафе, а й університетського та чайного будинку.

Виберіть те, що відповідає вашому настрою: Morning Murmur, день у Парижі, бразильське бістро.

Мікси є приємною сумішшю фонових шумів кав’ярень та ресторанів: касові апарати, заварювання кави, дзвін тарілок, фрагменти розмов.

Звуки природи з різних куточків світу

#8. Portal — Immersive Escapes 

заспокійлива музика для роботи

Ціни: безплатно

Завантажити для iOS

Portal — дуже атмосферний додаток з дивовижним UI-дизайном, який допоможе вам втекти з галасливого мегаполіса в найвіддаленіші куточки Землі. Ви зможете виконувати свої робочі завдання, перемістившись у Національний парк Редвуд у Каліфорнії, туманні гори Шотландії, сонячні пляжі Гаваїв, засніжені Альпи.

Для користувачів, котрі хочуть підвищити концентрацію, Portal пропонує вбудований таймер Pomodoro. За замовчуванням тимчасовий відрізок роботи становить 25 хвилин, за ним слідує 5 хвилин відпочинку. Але ви можете налаштувати свої таймери.

музика релакс для роботи

Власникам навушників, що підтримують Apple Spatial Audio, доступний по-справжньому багатий та захопливий досвід від прослуховування саундскейпів.

Команда Portal працює над тим, щоб інтегрувати цю функцію у всі звукові ландшафти.

#9. Rainy Mood

плейлисти для роботи

Ціни: $2.99

Завантажити для iOS | Завантажити для Android

Музичний додаток для релаксації та продуктивної роботи Rainy Mood чудово підійде для меланхолійного настрою та усамітнення.

Основним вашим музичним супутником тут буде дощ. Який би саундскейп ви не вибрали — узбережжя, передмістя, міська кав’ярня, — зможете почути на тлі, як струмені дощу стікають вікнами, листям дерев або розбиваються об скелі.

Звукова бібліотека Rainy Mood багата на різні ефекти, такі як грім, крики чайок, звук прибою. Ви можете регулювати їхню гучність, пересуваючи повзунки на головному екрані.

Щоб прослуховування тривало безперервно і користувачу не траплялися шаблонні звуки, програма запустила алгоритм, який їх рандомізує.

#10. MyNoise

плейлист для роботи

Ціни: безплатно

Завантажити для iOS | Завантажити для Android

MyNoise — простий та безплатний додаток з приємним інтерфейсом. Він допоможе ефективно фокусуватися на робочих завданнях протягом кількох годин.

У музичній бібліотеці з треками для концентрації користувач зможе знайти такі саундскейпи:

  • ірландське узбережжя
  • кавовий магазинчик
  • звуки дощу
  • пляж із галькою
  • звуки космічного корабля

Кожен музичний ландшафт доповнений звуковими ефектами, які можна регулювати, пересуваючи повзунки. Наприклад: посилення звуку вітру, дощу, хвиль, що розбиваються об скелі, плескоту води в морській затоці.

Також MyNoise пропонує саундскейпи для школярів, які страждають на гіперактивність.

#11. Плейліст звуків природи на Spotify

Ціни: безплатно

Безплатний плейліст доступний для всіх користувачів, зареєстрованих на Spotify. Ви знайдете тут звуки дощу в саду, скандинавському лісі, спокійний шум морських хвиль, спів птахів у тропіках і багато іншого.

Рекомендуємо прочитати:

img-22-movies-6261268f253a4364487169.jpg

22 документалки, що розширюють кругозір

Читати

Бонус: атмосферні фокус-плейлісти на YouTube

#12. Для нічної роботи

Фортепіано, баси та спокійні ритми синтезатора для тих, хто відчуває приплив продуктивності у нічний час.

🎵 Слухати Night at Work від каналу BLUME

#13. Trip-Hop & Downtempo

Легкий тріп-хоп, хіп-хоп на низьких частотах та філософські тексти надихнуть вас на творчу роботу та допоможуть краще генерувати ідеї.

🎵 Слухати Best of Trip-Hop & Downtempo & Hip-Hop Instrumental Vol. 2 Re-Upload від каналу S!X — Music

#14. Ambient

Меланхолійна та ембіент-музика, що підігріває уяву, допоможе вам годинами зберігати продуктивність і ясність розуму.

🎵 Слухати Atmospheric Ambient Music від каналу BLUME

🎵 Слухати Atmospheric Ambient Background Music від каналу BLUME

#15. Cyberpunk

Для любителів футуризму, постапокаліпсису та кіберпанку ці джазові мелодії, розбавлені звуком зливи, стануть куточком усамітнення, щоб помедитувати над робочими завданнями.

🎵 Слухати Blade Runner Bliss: PURE Ambient Cyberpunk Music — Ethereal Sci Fi Music [ULTRA RELAXING] від каналу SpaceWave — Cosmic Relaxation

🎵 Слухати Replicant Dreams: THE MOST Atmospheric Cyberpunk Music — Ultra Moody Blade Runner від каналу SpaceWave — Cosmic Relaxation

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!