8 CRM-систем для бізнесу в різних нішах | Бізнес-школа Laba (Лаба)
Для відстеження статусу замовлення - авторизуйтесь
Введіть код, який був надісланий на пошту Введіть код із SMS, який був надісланий на номер
anastasiiasytar@gmail.com
Код дійсний протягом 2 хвилин Код з SMS дійсний протягом 2 хвилин
Ви впевнені, що хочете вийти?
Сеанс завершено
На головну

Пошук

Зміст

8 CRM-систем для бізнесу в різних нішах

Як автоматизувати рутину, ефективно використовувати дані про клієнтів та збільшити продаж.

cover-650d38687b727448829944.jpg

Уявіть ситуацію: ви зателефонували клієнтові, щоб розповісти про новий продукт. Але для нього ваша пропозиція поки не актуальна, він хоче розглянути її за місяць. Якщо ваша база клієнтів досі зберігається в Excel, є великий ризик, що ви забудете зв'язатися з людиною повторно. CRM допоможе уникнути подібних ситуацій. Ви не тільки отримаєте нагадування про дзвінок, але й зможете одним кліком вивести на екран весь шлях клієнта.

Сучасні CRM побудовані на базі AI та використовують машинне навчання. Вибравши відповідне ПЗ та налаштувавши його під свій бізнес, ви зможете автоматизувати завдання (наприклад, імейл-розсилку та виставлення рахунків). А ще — відстежувати результати маркетингових кампаній та отримувати заявки з усіх джерел в один робочий кабінет. Згідно з дослідженням Salesforce (США), CRM-додатки допомагають збільшити продаж на 29%.

Ми підготували добірку зручних, функціональних та доступних за ціною CRM, які допоможуть налагодити комунікацію з клієнтами та підвищити їх лояльність.

#1. Zoho CRM

Країна: США

Кому підходить: стартапи, малий, середній, великий бізнес

Сфери: автомобілі, фінанси, освіта, нерухомість, роздрібна торгівля, послуги

Мобільний додаток: Android, iOS

Демоверсія: немає

Безплатний план: дозволяє підключити до трьох працівників. Доступно управління контактами, завданнями, подіями, інтеграція програм та багатоканальний маркетинг.

Тарифи: Standard — €14, Professional — €23, Enterprise — €40, Ultimate — €52 (*ціни вказані за підключення одного працівника на місяць).

Zoho CRM — автоматизована система управління продажем, яка працює на базі AI. Вона пропонує безліч корисних інструментів для управління воронкою продажу і максимально автоматизує процес взаємодії з клієнтами.

CRM Zoho дозволяє:

  • сегментувати контакти клієнтів та зберігати історію їх взаємодії з продуктом
  • відстежувати стадії угод, прогнозувати виторг, аналізувати ефективність продажу
  • створювати маркетингові кампанії та керувати ними, визначати потенційних клієнтів для конверсії (є інструменти для створення лендингів та збору лідів)
  • інтегрувати електронну пошту, соцмережі, календар, інструменти Google Ads та інші бізнес-сервіси

У Zoho є функції гейміфікації та заохочення дружньої конкуренції. Кожного ліда, дзвінок та угоду можна перетворити на трофей, що створює додаткові стимули для сейлз-менеджерів.

Ще одна особливість CRM-системи — голосовий помічник Zia. Вона вміє розраховувати ефективність робочих процесів, відстежувати дії, що повторюються, і створювати на їхній основі автоматичні скрипти, а також допомагає уникати помилок. З нею ви не зможете випадково двічі відправити клієнту один і той самий e-mail.

Zia можна поставити будь-яке запитання, наприклад:

#2. Salesforce

Країна: США

Кому підходить: малий, середній та великий бізнес

Сфери: автомобільна промисловість, комунікації, освіта, фінанси, охорона здоров'я, маркетинг, держсектор, виробництво, торгівля

Мобільний додаток: Android, iOS

Демоверсія: доступ до повного функціоналу на 30 днів

Безплатний план: немає

Тарифи: Starter — $25, Professional — $105, Enterprise — $190, Unlimited — $355 (*ціни вказані за підключення одного працівника на місяць).

Salesforce — це CRM для автоматизації продажу. Сервіс допоможе налаштувати вашу воронку продажу так, щоби вона була саме такою, якою ви собі уявляєте. Це той випадок, коли платформа адаптується до роботи команди, а не навпаки. За запитом Salesforce надасть саме ті функції, які підійдуть вашому бізнесу та допоможуть краще зрозуміти потенційних клієнтів.

Ви зможете бачити весь цикл продажу зсередини, визначати закономірності, оцінювати ефективність кожного етапу роботи з клієнтом, відстежувати історію його взаємодії з продуктом. Salesforce пропонує функції від базового управління потенційними клієнтами до розширених робочих процесів та налаштування конвеєра продажу:

  • управління прогнозами
  • виставлення котирування
  • укладання угод
  • звіти з налаштуваннями
  • інтеграція з більш ніж 3 тис. бізнес-сервісів
  • управління маркетинговими кампаніями
  • автоматичне призначення лідів
  • масова імейл-розсилка

CRM Salesforce допоможе об’єднати команди, систематизувати дані про клієнтів, зібрати всі додатки, що часто використовуються, в одній програмі. А головне — нарешті відмовитись від електронних таблиць та блокнотів. Не знаєте як відповісти на скаргу? Не проблема. Додайте історію до загальної бази — і колеги швидко підкажуть вам варіанти рішення.

CRM найкраще підходить для великих або підприємств, що масштабуються, і відділів продажу, які шукають продукт з налаштуваннями. Однак малий бізнес також зможе знайти тут багато корисних функцій.

Рекомендуємо прочитати:

preview-6458d9250457a874958071.jpg

Альберт Чан, Meta: як поєднати маркетинг та продажі, щоб збільшити дохід компанії

Читати

#3. Zendesk

Країна: США

Кому підходить: малий та середній бізнес

Сфери: освіта, держуправління, охорона здоров'я, виробництво, ЗМІ, роздрібна торгівля, розробка програмного забезпечення, телекомунікації, транспорт

Мобільний додаток: Android, iOS

Демоверсія: доступ до повного функціоналу на 14 днів

Безплатний план: доступно до 3 дошок Канбан, необмежена кількість документів, 200+ шаблонів, 8 типів стовпців, можна підключити до 2 працівників.

Тарифи: Sell Team — $19, Sell Growth  $55, Sell Professional — $115 (*ціни вказані на місяць за підключення одного працівника).

Zendesk найкраще підходить компаніям, які хочуть забезпечити вищий рівень підтримки клієнтів. Ось декілька ключових особливостей Zendesk CRM:

1. Управління даними. Zendesk дозволяє централізовано зберігати інформацію про клієнтів, звернення, запити та контакти, полегшуючи доступ до важливих даних для всіх працівників.

2. Спільна панель для відділів. Підрозділи продажу, маркетингу та підтримки можуть працювати на одній платформі.

3. AI-технології. За допомогою інструментів Intelligent Triage та Smart Assist можна прогнозувати угоди, створювати цільові списки потенційних клієнтів, сортувати заявки, сегментувати покупців за вподобаннями та активністю.

 
Функціонал Zendesk. Джерело: Zendesk Sell

Zendesk може розпізнавати негативні настрої у листах клієнтів та перенаправляти їх на початок черги для негайного розгляду.

Додаткові функції Zendesk включають вбудовану телефонію, масову розсилку повідомлень, формування ланцюжків електронних листів, налаштування системи сповіщень. А також відстеження ефективності сейлз-менеджерів та отримання звітності про угоди.

Малому бізнесу та індивідуальним підприємцям найкраще підійде план початкового рівня. Він включає основні функції CRM, базові звіти та канали продажу з налаштуваннями. А ось тим, кому потрібний прогноз продажу, розширена аналітика дзвінків та достатньо місця для зберігання документів, краще використовувати плани Zendesk найвищого рівня.

#4. Hubspot

Країна: США

Кому підходить: стартапи, малий та середній бізнес

Сфери: маркетинг, продаж, обслуговування клієнтів

Мобільний додаток: Android, iOS

Демоверсія: доступ до повного функціоналу на 14 днів

Безплатний план: інтеграція з Facebook, календарем та поштою, звітність, рекомендації щодо SEO, додавання до 100 товарів, живий чат.

Тарифи: Starter – $18 (за 2 користувачів на місяць +$10 за кожного додаткового), Professional — $450 (за 5 користувачів на місяць + $90 за кожного додаткового), Enterprise — $1200 (за 10 користувачів на місяць +$120 за кожного додаткового).

HubSpot CRM поєднує функції для відділів продажу та маркетингу. Завдяки цьому ви зможете уникнути зайвих витрат та складнощів при інтеграції автономних інструментів.

CRM допомагає простіше моніторити вихідні та вхідні потоки клієнтів. А також дозволяє автоматизувати багато процесів: управління лійкою продажу, емейл-маркетингові кампанії, управління лідами та контактами. Кожна взаємодія з лідом зберігається із чітким таймінгом. Тому ви завжди точно знатимете, на чому зупинилася розмова, коли ви або ваш колега відновите її наступного разу.

Використовуючи інструмент «Потенційний клієнт», ви зможете дізнатися, хто відвідує ваш сайт, з якими сторінками найчастіше взаємодіють користувачі та звідки вони приходять на ваш ресурс. Це допомагає швидше виявляти ліди, які готові до конверсії. Детальна сегментація списків забезпечує ефективний таргетинг та допомагає створювати маркетингові стратегії під конкретних клієнтів.

Інтеграція з електронною поштою дозволяє переглядати контекстну інформацію про адресата при відкритті кожного листа, відстежувати кліки та показники відкриттів. Крім пошти, CRM HubSpot пропонує інтеграцію 200+ сервісів для кастомізації системи під свої потреби. Серед них Slack, Facebook Ads, Drift, IShopify, Zapier, Salesforce, OptinMonster та інші.

#5. NetHunt CRM

Країна: Україна

Мови: українська, англійська, іспанська 

Кому підходить: стартапи, малий, середній та великий бізнес

Сфери: В2В, технологічні бізнеси, консалтинг, діджитал-агенції, будівництво, послуги, ЗМІ, освітні бізнеси, фінанси, логістика тощо

Мобільний додаток:  iOS, Android 

Демоверсія: доступ до повного функціонала на 14 днів

Безплатний план: немає

Тарифи: Basic — €8; Basic Plus — €12; Business — €16; Business Plus — €23; Advanced — €32 (*ціни вказані за підключення 1 користувача на місяць за умови оплати щороку). Спеціальні умови використання для неприбуткових українських організацій та стартапів. 

nethunt

NetHunt CRM — це потужна CRM-система, що допоможе вашій компанії організувати базу даних, побудувати наочні воронки продажу та маркетингу. А також автоматизувати бізнес-процеси та отримати контроль над ефективністю команди. 

Завдяки гнучкості NetHunt CRM є чудовим варіантом для багатьох бізнесів незалежно від розміру та галузі, в якій вони працюють. Компанії можуть легко налаштувати NetHunt CRM під свої специфічні бізнес-процеси. 

nethunt crm

Серед особливостей:

  • Можливість централізувати заявки з різних каналів у єдиному вікні. NetHunt CRM пропонує пряму інтеграцію з популярними в Україні месенджерами (Viber, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram), Gmail, онлайн-чатами та сервісами VoIP-телефонії (Binotel, Ringostat, UniTalk, Stream Telecom). 
  • Пряма інтеграція з LinkedIn, яка дозволяє створювати записи у базі даних із профілів у LinkedIn та автоматично підтягує всю публічно доступну інформацію з професійної соцмережі. 
  • Потужний функціонал для автоматизації продажів, що дозволяє налаштувати збір лідів, їхній підігрів, введення даних, сповіщення тощо. 
  • Функціонал для імейл-маркетингу та масових розсилок. NetHunt CRM дає можливість сегментувати базу даних, створювати й зберігати шаблони листів, робити масову розсилку прямо з CRM та відстежувати аналітику (відкриття, кліки, відписки, відповіді тощо). 
  • Високий рівень гнучкості продукту, який дозволяє створювати необхідні папки, поля та воронки залежно від потреб конкретного бізнесу. 
  • Функціонал для командної роботи, що допомагає співробітникам всередині відділу та різним командам ефективніше працювати разом — завдання, згадки, спільні комунікації тощо.  

Крім того, у NetHunt CRM високий рівень підтримки клієнтів, що здійснюється англійською, українською та іспанською мовами. Про це свідчить рейтинг продукту на незалежних платформах для оцінювання програмного забезпечення — 4.8/5 на Capterra і G2. Серед клієнтів, що довіряють NetHunt CRM, — Uklon, Rozetka Pay, iPlan, Hurma, Ensuria та інші.

#6. Salesdrive

Країна: Україна

Кому підходить: малий бізнес

Сфери: товари, послуги, навчання, реклама та маркетинг, кол-центри, будівництво, авто, поліграфія, HR

Мобільний додаток: немає

Демоверсія: доступ до повного функціоналу на 14 днів

Безплатний план: немає

Тарифи: 1–2 користувача — $21, 3–9 користувачів — $10 (за підключення одного працівника на місяць), від 10 до 50 — $95–175 (за пакет на місяць), при річній оплаті доступна знижка 20%.

Salesdrive — зручна CRM для інтернет-магазину, яка допоможе знати все, що відбувається у вашому бізнесі. Система пропонує:

  • інтеграцію з маркетплейсами, банками, поштовими операторами та месенджерами (OpenCart, WordPress, Prom, Rozetka, Нова пошта, Укрпошта, Монобанк, Приватбанк, Telegram, Viber та ін.)
  • автоматичне заповнення даних з каталогу товарів: розмір, вага, опис
  • миттєві повідомлення про нові заявки навіть при згорнутому браузері та автоматичний розподіл їх між менеджерами
  • формування експрес-накладної з CRM в один клік та відстеження статусу доставки товарів
  • автоматичне надсилання повідомлень клієнтам (після зміни статусу заявки, після надсилання посилки)
  • інтеграцію з IP-телефонією від Phonet та Binotel
  • контроль залишків товару складі
  • додавання собівартості до каталогу, відображення витрат та доходів за кожною заявкою
  • бухгалтерський облік, формування та фіскалізація чеків
  • постановку завдань для працівників та формування звітів

Salesdrive має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Ви зможете розібратися в її функціях, навіть якщо ніколи раніше не користувалися CRM. До того ж на сайті у відкритому доступі є відеоуроки з детальними інструкціями щодо налаштування та використання системи.

#7. Pipedrive

Країна: Естонія

Мови: UK, RU, PL, EN, DE та ін.

Кому підходить: малий та середній бізнес

Сфери: товари та послуги, фінанси, обслуговування, держуправління, кол-центри, охорона здоров'я, логістика, виробництво, HR

Мобільний додаток: Android, iOS

Демоверсія: всі функції платного пакета доступні 14 днів

Безплатний план: немає

Тарифи: Essential — €12.50, Advanced — €24.90, Professional — €49.90, Power — 59.90, Enterprise — €74.90 (*за підключення одного працівника на місяць).

Pipedrive — одна з перших CRM, яка була створена в 2010, як зазначено на сайті, «фахівцями з продажу для фахівців з продажу». 

З її допомогою ви зможете:

  • Керувати воронками продажу. Додавати угоди, їх вартість, потенціал та очікувану дату закриття, а потім систематизувати та поетапно відстежувати їх.
  • Автоматизувати рутину — від планування телефонних дзвінків до імейл-маркетингу та сегментації лідів.
  • Створювати наочні звіти з показниками воронки продажу і панелями моніторингу, що налаштовуються. Виявляти виграшні алгоритми продажу та підводні камені, прогнозувати доходи.
  • Управляти імейлами та комунікаціями. Отримувати повідомлення в режимі реального часу про відкриття листів та перехід за посиланнями, підбирати правильні моменти для зв'язку з клієнтами (+ готові шаблони листів та автоматичне розсилання).
  • Виконувати інтеграції з бізнес-додатками: Zapier, Google Meet, Zoom, Facebook Messenger, Trello та ін.

Чат саппорта CRM Pipedrive доступний 24/7. Підписники Enterprise можуть отримати підтримку телефоном.

#8. Key CRM

Країна: Україна

Кому підходить: малий та середній бізнес

Мобільний додаток: немає

Сфери: інтернет-магазини, послуги, сфера краси, консалтинг

Демоверсія: доступ до всього функціоналу системи до 30 днів

Безплатний план: немає

Тарифи: базовий — $19 на місяць. Діє єдиний план, в якому є 200 замовлень, 2 тис. заявок, 20 тис. повідомлень з чатів і весь функціонал системи. Кількість працівників не обмежена, у разі перевищення лімітів стягується 9 доларів за поточний місяць.

Key CRM — система, за допомогою якої заявки з усіх ваших джерел надходитимуть до одного робочого кабінету. Ви зможете опрацьовувати їх за кілька кліків, не перемикаючись між вкладками.

Особливості Key CRM:

  • Інтеграція із 50+ бізнес-інструментами. Ви можете підключити до системи всі маркетплейси, з якими працюєте, магазини в соцмережах, конструктори сайтів, платіжні системи, телефонію, месенджери, пошту, сервіси СМС та імейл-розсилки.
  • Просте управління воронкою продажу. Всі замовлення з усіх каналів продажу будуть зібрані в єдиному вікні, ви зможете опрацьовувати та сортувати їх не виходячи з системи. «Модуль Заявки» дозволяє створювати замовлення однією кнопкою прямо з листування з клієнтом.
  • Швидкі надсилання замовлень. CRM-система автоматично генерує ТТН, ви зможете керувати посилками та відстежувати їх без переходу на сайти поштових операторів.
  • Контроль товарів складі. Синхронізація «склад-магазин» дозволить створювати резерви, автосписання, виконувати облік та пошук товарів, використовуючи сканер та штрих-коди.
  • Автоматичне створення клієнтської бази. Ви зможете зібрати дані про покупців з усіх ваших магазинів, смарт-інструменти CRM допоможуть відсіяти дублі, щоб база була чистою.
  • Аналітика та звіти. Ви будь-якої миті зможете переглянути звіт з продажу (загальний та окремо за магазинами) та оцінити показники роботи менеджерів. А також ознайомитися з даними про витрати, прибуток і збитки (за будь-який період).

Якщо ви шукаєте CRM-системи для малого бізнесу, щоб масштабувати його та збільшити обсяг продажу, Key CRM буде оптимальним рішенням. Вона також може використовуватися як програма для ведення запису клієнтів. У базовий тарифний план входить 200 замовлень, 2 тис. заявок, 20 тис. повідомлень із чатів (Instagram/Viber/Telegram тощо) й абсолютно весь функціонал системи.

Бажаєте отримувати дайджест статей?

Один лист з найкращими матеріалами за місяць. Підписуйтесь, аби нічого не проґавити.
Дякуємо за вашу підписку!
Курс з теми:
«Project Manager»
Бізнес і управління
Веде Павло Харіков
30 квітня 6 червня
Павло Харіков